Ystävänpäivä on ensi viikon maanantaina 14. helmikuuta. Valmistimme helpon ja nopean ystävänpäiväherkun, jolla voit ilahduttaa läheisiäsi.
Raaka-aineet:
200g maitosuklaata
100g valkosuklaata
20g voita
Ripaus punaista elintarvikeväriä
Suolapähkinöitä (voit käyttää myös popcorneja)
Valitsemiasi karkkeja (esimerkiksi pehmeitä pilkottavia karkkeja ja toffeeta)
Halutessasi keksinpaloja
Ohje:
1. Pilko karkit sopivan pieniksi paloiksi
2. Sekoita pilkotut karkit ja suolapähkinät kulhoon
3. Sulata maitosuklaa ja voi keskenään mikrossa tai liedellä
4. Sekoita herkkusekoitus ja sulatettu suklaavoi keskenään tasaiseksi massaksi leivinpaperilla päällystettyyn astiaan
5. Ripottele karkkeja ja pähkinöitä päälle koristeeksi
6. Sulata valkosuklaa mikrossa tai liedellä
7. Lisää ripaus elintarvikeväriä sulatettuun suklaaseen ja sekoita kunnes väri on tasainen
8. Ripottele vaaleanpunainen suklaa astiassa olevan massan päälle koristeeksi
9. Laita astia jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään
10. Anna jähmettyä pakastimessa 15-30min tai jääkaapissa 1-2 h
11. Pilko jähmettynyt Rocky Road paloiksi ja nauti!
Säilytä loput palat jääkaapissa odottamassa herkuttelua!
Resepti, kuvaus ja leikkaus: Henna Tolppanen