Kevät koittaa jälleen, ja mikä toisi keväisempää oloa kuin aivan ihastuttava välimeren piirakka. Törmäsin tähän reseptiin vuosia sitten, kun puolisoni halusi kokeilla kasvispiirakkaa. Olin skeptinen aluksi, mutta muutamien versiointien jälkeen huomasin, että tästä tuli uusi lempparini kasvisruuista. Resepti on melko helppo tehdä, varsinkin kun sen toteuttaa niin kuin minä, eli tekee valmiilla pohjalla.
Pohja
Käytin valmista pohjaa, ja suosittelen varsinkin rukiista pohjaa.
Täyte
1 iso/ 2 pientä paprikaa
200 grammaa feta-juustoa
½ ruukkua basilikaa
4 kpl kananmunia
4 dl ruokakermaa
150 grammaa juustoraastetta (1 pussi)
2-4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna (oma maku ratkaisee)
Oliiveja oman maun mukaan (itse en käyttänyt)
Ohje
Voitele vuoka tai jos käytät peltiä asettele leivinpaperi.
Painele taikina tasaiseksi vuokaan.
Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi 200 asteeseen.
Paloittele paprika, feta ja aurinkokuivatut tomaatit, revi basilika.
Lisää paloitellut ainekset sekä basilika esikypsytetyn pohjan päälle.
Sekoita keskenään munat, juustoraaste ja kerma, kaada vuokaan.
Yritä saada juusto mahdollisimman tasaisesti piirakan päälle.
Laita uuniin 30 minuutiksi 200-asteeseen.
Jos piirakka vaikuttaa vetiseltä, pidä uunissa vielä 10 minuuttia lisää.
Kun olet ottanut piirakan ulos uunista, anna vetäytyä 15 minuuttia.
Tämä helpottaa piirakan kasassa pysymistä ja vältät pahimman suun polttamisen syömällä jo hieman jäähtynyttä piirakkaa.