Raikas juustokakku kruunaa kesäisen juhlan tai arkihetken. Tämä vegaaninen ja gluteeniton juustokakku tekee vaikutuksen vieraisiin tai perheeseen pienellä vaivalla.

Pohja:

  • Kaurakeksejä 300g
  • Margariinia (esim. sininen Keiju) 70g

Täyte:

  • Fazer Aito Vispi -vegaanista vispikermaa 2,5 dl
  • Oatly Oatspread -veganista tuorejuustoa 150g
  • Sokeria 4dl
  • Vaniljasokeria 1tl
  • Meira Agar agar -hyytelöimisjauhetta 2tl
  • Yhden sitruunan kuori

Vadelmapyree:

  • Pakaste- tai tuorevadelmia 100g
  • Tomusokeria 2rkl
  • Sitruunamehua ½dl

Ohje:

  • Murskaa kulhossa kaurakeksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää sulatettu margariini. Painele pohja kakkuvuokaan ja laita jäähtymään jääkaappiin.
  • Sekoita agar agar -jauhe vegaaniseen vispikermaan ja kuumenna hellalla. Anna kiehua vähintään 2 minuuttia. Sekoita Oatlyn Oatspread, sokeri ja sitruunankuori. Lisää vispikerma ja agar agar -seos. Kaada vuokaan.
  • Tee vadelmapyree: sekoita vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu. Kaada vadelmapyree kakun päälle.
  • Jäähdytä jääkaapissa yön yli.
  • Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla. Nauti!

Resepti: Onerva Reinola
Kuvat: Kaupunkikanava