Raikas juustokakku kruunaa kesäisen juhlan tai arkihetken. Tämä vegaaninen ja gluteeniton juustokakku tekee vaikutuksen vieraisiin tai perheeseen pienellä vaivalla.
Pohja:
- Kaurakeksejä 300g
- Margariinia (esim. sininen Keiju) 70g
Täyte:
- Fazer Aito Vispi -vegaanista vispikermaa 2,5 dl
- Oatly Oatspread -veganista tuorejuustoa 150g
- Sokeria 4dl
- Vaniljasokeria 1tl
- Meira Agar agar -hyytelöimisjauhetta 2tl
- Yhden sitruunan kuori
Vadelmapyree:
- Pakaste- tai tuorevadelmia 100g
- Tomusokeria 2rkl
- Sitruunamehua ½dl
Ohje:
- Murskaa kulhossa kaurakeksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää sulatettu margariini. Painele pohja kakkuvuokaan ja laita jäähtymään jääkaappiin.
- Sekoita agar agar -jauhe vegaaniseen vispikermaan ja kuumenna hellalla. Anna kiehua vähintään 2 minuuttia. Sekoita Oatlyn Oatspread, sokeri ja sitruunankuori. Lisää vispikerma ja agar agar -seos. Kaada vuokaan.
- Tee vadelmapyree: sekoita vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu. Kaada vadelmapyree kakun päälle.
- Jäähdytä jääkaapissa yön yli.
- Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla. Nauti!

Resepti: Onerva Reinola
Kuvat: Kaupunkikanava