Me ollaan nuoriso -lehti antaa äänen 10–18-vuotiaille nuorille.  

Lehti on käynnistänyt kampanjan, jonka tavoitteena on ehkäistä koulukiusaamista, syrjintää ja nuorten syrjäytymistä. Lehti tarjoaa konkreettisia keinoja hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi kouluissa eri puolilla Suomea. 

Me ollaan nuoriso ilmestyy kolmesti vuodessa: syyskuussa koulujen alettua, tammikuussa sekä huhtikuun lopussa kesäspesiaalina. 

Lehden päätoimittaja ja pitkäaikainen Radio Cityn juontaja Jere “Jete” Ollinen kertoi Kaupunkiradion lähetyksessä lehden toiminnasta ja julkistetusta kampanjasta. Ollinen toimii myös Laajasalon opistossa radio-opettajana.

“Eiliset Pirkkalan traagiset tapahtumat kuvaavat hyvin lasten ja nuorten nykyistä hyvinvoinnin tasoa. Tarvitsemme keinoja ja tapoja joilla parantaa lasten hyvinvointia etenkin koulumaailmassa ja sosiaalisessa mediassa”, Ollinen kertoo.

“Lehden idea on puuttua koulukiusaamiseen, syrjintään ja torjua nuorten syrjäytymistä. Koulut voivat ilmoittautua mukaan Me ollaan nuoriso -kouluksi, jonka jälkeen lehti arpoo kolme kertaa vuodessa kummikoulun, jossa järjestetään MON-tapahtuma. Tapahtumassa on artisteja, bändejä, tubettajia sekä nuorisotyön ammattilaisia puhumassa ja vetämässä keikkaa, joiden kanssa nuoret voivat turvallisesti keskustella heitä askarruttavista asioista ja saada arvokkaita neuvoja asioiden hoitamiseen”, Ollinen jatkaa. 

Lehti valitsee joka kuukausi kaikkien mukana olevien koulujen joukosta parhaan SOME-koulun, jonka tarinoita lehti jakaa somekanavissaan. Oppilaat saavat mahdollisuuden loistaa some-maailmassa ja he saavat myös arvokasta oppia Suomen kovimmilta someosaajilta.

Lehden ensimmäinen numero julkaistaan 3. syyskuuta printti- sekä verkkojulkaisuna. Ensimmäisessä numerossa on haastattelussa muun muassa Niko Saarinen, Veronica Verho, Sergej Hilman ja Tiina Timanttinen, jotka kertovat omista kouluajoistaan sekä uravalinnoistaan. Myös nettipoliisi kertoo turvallisesta tavasta käyttää somea.

Ollinen kertoo Me ollaan nuorison olevan positiivinen lehti, joka toimii pienenä apuna nuorten hyvinvointiin liittyen.

“Lehden idea on olla julkaisu, josta nuoret pystyvät lukemaan hauskoja juttuja ja vinkkejä. Lehden tavoite on olla “rikkana rokassa” nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Lehti tarjoaa myös nuorten vanhemmille neuvoja, kuinka auttaa lapsia ja nuoria, jos tapahtuu sellaista jota ei saisi tapahtua”, Ollinen kertoo.

Teksti ja Kuva: Antti Kuokkanen