Anni Vallius, 33-vuotias, hyvinvointialan yrittäjä. Omistaa Wellnessmalli-kilpailun ja juontaa omaa ‘’Boss Lady’’ -podcast sarjaa. Personal trainerin työt ja sosiaalisen median päivittäminen. (Artikkelikuva: Saara Taussi)

Päästyään lukiosta, Vallius kiinnostui liikunnasta. Salitreenit ja ryhmäliikuntatunnit nostattivat innostusta ja näin hänelle tuli idea aloittaa ohjaaminen. Hän teki päätyökseen liikunta-alan hommia freelancerinä noin 7 vuotta, kunnes lähti reppureissaamaan Australiaan puoleksi vuodeksi. Irtisanoutui töistä, laittoi asunnon vuokralle ja se olikin menoa. Vallius jo silloin ajatteli, että kun palaa takaisin Suomeen – hänestä tulee ‘’oman elämänsä pomo’’.

Saavuttuaan takaisin Suomeen aloitti hän heti työt. Vallius järjestää asiat aina hyvissä ajoin. Kun hän päättää jotakin, hän myös tekee sen. Siitä päivästä lähtien Vallius on työllistänyt itseään täysipäiväisesti yrittäjänä. Vallius kertoo siitä, miten hänen on välillä vaikea olla paikallaan ja kuinka haluaa toteuttaa itseään jatkuvasti.

‘’Mä haluun aina jonkun uuden projektin, mä haluun mennä eteenpäin koko ajan’’, Vallius kuvailee.

Rohkeus ottaa ohjat omiin käsiin

Vallius opiskeli yrittäjyyden ohella liikuntaneuvojaksi oppisopimuksella. Hän ei hakenut erillistä oppisopimustyöpaikkaa vaan sai puhuttua itsensä oppisopimusoppilaaksi omaan yritykseen. Joutui kuitenkin hankkimaan mentorin, joka totesi Valliuksen olevan ensimmäinen, joka on tehnyt siten.

Keväällä 2017 hänelle tuli Snapchat-sovelluksessa vastaan mainos Fitness-mallikilpailusta, jossa luki: ‘’viimeinen tunti hakea’’. Vallius lähti kuin lähtikin kisaan, joka muutti kokonaan hänen elämänsä. Siitä lähti podcast-sarjan toteutus, sisällön tuottaminen ja lopulta koko kilpailun ostaminen.

Oikeat ihmiset ympärillä

Vahva persoona ja suorapuheisuus usein jakavat mielipiteitä. Vallius on huomannut, miten väärät ihmiset hänen ympärillään ovat saattaneet joskus jarruttaa hänen tekemisiään. Näin ei kuitenkaan enää ole.

‘’Energiset ihmiset saa mut energiseksi, se, et löytää ne oikeet tyypit siihen ympärille, se saa mut tekemään asioita’’, Vallius painottaa.

Autenttinen sisällöntuotanto

Somessa Vallius on todella aktiivinen ja tuottaa omannäköistä sisältöä (@anni.vallius @wellnessmalli.fi @bossladypodcast). Mainitsee, miten tärkeää somessa on kantaa itsensä sellaisena kun on. Hän on myös ottanut jo pitkään kantaa kehopositiivisuuteen. Hän pyrkii ennenkaikkea Instagram-tilillään tuoda esiin, ei vaan ulkoista, vaan myös kaikkein tärkeintä, sisäistä kauneutta.

Toinen asia, mitä Vallius näyttää seuraajilleen, on yrittäjyyttä ja sen arkea. Yhteisöllisyys näkyy, kun saa vuorovaikuttaa seuraajien kanssa ja siitä Vallius pitää. Hän haluaa rohkaista muita yrittäjyyden tiellä ja toivoo olevansa monille inspiraation lähde. Lähde siitä, että ihan sama, mitä muut ajattelevat tai sanovat – kuuntele omaa intuitiota ja jatka eteenpäin.