Korkiakosken mukaan hänestä piti tulla golfaaja eikä suinkaan muusikko. Myöhemmin golf sai kuitenkin väistyä musiikkiharrastuksen tieltä. (Viivi Ojalehto)

Nykyään 26-vuotias Emil Korkiakoski löysi tiensä muusikoksi lukiossa. Koulukavereiden kanssa löytyi yhteinen sävel ja he perustivat bändin. Yhtyeestä muodostui Younghearted.

Vuonna 1994 syntynyt Emil Korkiakoski on Younghearted-yhtyeen kitaristi ja biisinkirjoittaja. Younghearted on vuonna 2015 perustettu pop rock -yhtye, johon kuuluuvat Korkiakosken lisäksi Reeta Huotarinen ja Atte Ranta. Korkiakoski itse on soittanut kitaraa lapsesta saakka.

–   Äiti vei nuorena kitaratunnille ja siitä se lähti. Soitin myös klassisessa musiikkiopistossa noin kymmenen vuotta, Korkiakoski kertoo.

Korkiakoski tapasi Younghearted-yhtyeen jäsenet Aten ja Reetan lukiossa ja hyvin pian he perustivatkin oman bändin. Silloin syntyi Younghearted. Yhtyeen nimi muodostui Korkiakosken samannimisestä Youtube-kanavasta, jonka kautta nuori muusikon alku julkaisi muun muassa omia kitaralla soitettuja kappaleitaan. Youtube-kanavan aikaiset tuotokset eivät kuitenkaan päätyneet Younghearted-yhtyeen kappaleiksi.

Kappaleiden sanoittaminen on haastavinta

Nykyisellään yhtyeen biisit rakentuvat niin, että Emil tai Atte säveltää ja sanoittaa kappaleet sekä tekee ensimmäisen demon valmiiksi kotona, jonka jälkeen yhtyeen solisti Reeta tekee demoversioihin oman tulkintansa. Seuraavaksi kappaleesta tehdään vielä parempi demoversio, joka soitetaan levy-yhtiössä. Lopulta bändi pääsee studioon äänittämään.

Younghearted keikkailee paljon. Korkiakosken mukaan hän tykkää kiertää ympäri Suomea ja tavata reissuilla uusia ihmisiä.

–   Mä oon itseasiassa pitänyt keikkakalenteria. Me aloitettiin 2015 ja silloin tais olla parikymmentä keikkaa vuodessa. Nykyisellään niitä on noin 60.

–   En opiskele missään, niin voi olla vähän välillä yksinäistä. Se on kiva, kun pääsee keikkailemaan ja näkemään muitakin ihmisiä. Mä tykkään keikkailusta tosi paljon, Korkiakoski kertoo.

Korkiakosken mukaan artistina olemisessa parasta on juurikin keikkailu ja uuden biisin valmistuminen.

–   Keikkaileminen on aika siistiä, ja siitä tulee aika hyvät vibat. Ja myös se, kun saa biisin valmiiksi. Tulee kutkuttava fiilis, et kuulisipa jengi jo tämän uuden biisin ja sitten näkisi sen, mitä mieltä ne ovat.

Korkiakosken mukaan musiikinteossa vaikeinta on sanoittaminen. Hän sanoo sen  olevan hyvin henkilökohtaista.

–   Se on jännä, et jos itsellä on ollut joku tietty tunne jo pidemmän aikaan ja sitten, kun alkaa kirjoittaa, niin ne sanat vaan tulee sieltä jostain ja muodostuu biisiksi. Kyllä biisit ovat aika henkilökohtaisia mulle.

Hyväntekijä ja rokkistara

Emil kokee, että hänestä on muusikon uran myötä kasvanut myös rokkistara. Korkiakosken mukaan nykypäivän rokkari voi olla mukava ja ystävällinen sekä kaikki muut ihmiset huomioon ottava.

–   Se on sellainen, joka osaa tutkia ihmisten fiiliksiä ja saa yleisön keikalla unohtamaan kaiken muun sekä heittäytymään siihen hetkeen.

Korkiakoski näkee itsensä tekemässä musiikkia aina ja haaveilee myös biisien kirjoittamisesta muille. Emil haluaisi tulevaisuudessa käyttää muusikon asemaansa hyväntekeväisyystyöhön.

–   Sitten, jos ja kun, me ollaan Suomen kovin bändi ja kaikki tuntee meidät, haluan käyttää sitä asemaa silleen hyvällä tavalla hyödyksi ja olla avuksi muille, Korkiakoski kertoo hymyillen.

Yhtyeen viimeisin albumi Vapaa tuli vuonna 2019. Bändi on parhaillaan työstämässä kolmatta pitkäsoittoaan ja Korkiakosken mukaan uusi albumi tulee ensi vuonna. Levyllä on luvassa aikaisempaa enemmän räväkkyyttä ja rokahtavaa menoa. Hänen mukaansa albumista on tulossa Youngheartedin paras levy. Korkiakoski on viime aikoina kuunnellut paljon -80 ja -90-luvun rokkibiisejä, joista on saanut inspiraatiota myös tulevaan albumiin.

Korkiakosken mukaan pienet ja intiimit klubikeikat ovat kivoja, mutta myös festivaalikeikat ovat makeita.

–   Lavalla edessä pitää olla sellainen pitkä käytävä ja siinä sitten voi fiilistellä skeban kanssa, Korkiakoski naurahtaa.

Artikkelikuva: Emilin tulevaisuuden unelmat liittyvät musiikkiin sekä hyväntekeväisyystyöhön. (Viivi Ojalehto)