Lauri Haav julkaisi jo keväällä debyyttialbuminsa nimeltään Silmät kii. (Kuva: Eetu Koho)

Hämyinen usva täytti huoneen, sekä kirjaimellisesti että mielikuvissa. Lauantaina 3. lokakuuta Lauri Haav järjesti vihdoin debyyttilevynsä julkistuskeikan. Tai itseasiassa kaksi keikkaa peräjälkeen, koronarajoituksista johtuen. Epätietoisuus tulevasta ei kuitenkaan häirinnyt miehen esiintymistä.

“Vedetään kunnolla, jos tää nyt jää viimeseks vähää aikaa”, Lauri Haav inspiroi yleisöään.

Syyskuun lopussa hallitus tiedotti uusista yökerhoja koskevista rajoituksista, muun muassa siitä että anniskelu loppuu puolilta öin ja tuntia myöhemmin ravintolan tulee sulkea ovensa. Mikäli alueella tartuntojen määrä on kiihtymisvaiheessa, kaikki edellä mainittu tulee tapahtua tuntia aiemmin. Tätä ei kuitenkaan murehdittu vielä, sillä rajoituksiin annettiin viikon liukuma. Takaraja asetuksen noudattamiseen on torstai 8. lokakuuta.

Lauri Haav löi itsensä peliin kovan kysynnän ja koronarajoitusten takia. Kehutun debyyttilevyn julkkarit mies veti tuplana, jotta mahdollisimman moni pääsisi, turvavälit huomioiden, mukaan. Vaikka ne kuuluisat välit yleisö unohtikin samalla sekunnilla, kun artisti savukoneiden keskeltä asteli lavalle. 

Lauri Haav suojautui parrasvaloja aurinkolasien taakse. (Kuva: Eetu Koho)

Itse keikka selvästi jännitti kovassa nosteessa olevaa artistia. Se kuului niin ennen keikkaa takahuoneessa, kuin keikan alun välispiikkien aikana. Haavin musiikki maalaa haikailevan ja tuskaisen romanttisen maailman. Tähän kun yhdistää hieman ujon, mutta karismaattisen esiintyjän, on yleisö myyty. Keikan edetessä myös itse artisti osti oman tuotteensa. Haav heitti takkinsa lavan nurkkaan ja rento itsevarmuus löytyi.

Keikan loppupuoli olikin sitten täyttä tykitystä. Uuden levyn kappaleet olivat yleisöllä hyvin hallussa, olihan albumi ilmestynyt jo keväällä, ja hämyinen keikkapaikka tuki tunnelmallaan loistavasti koronan takia pieneksi rajattua yleisöä. Artisti innostui biisien välissä jopa lupaamaan uutta musiikkia. 

“Kyl mä tän vuoden puolella haluun viel laittaa uutta musaa pihalle”, Lauri Haav kertoo innoissaan. 

Keikan loppu jättää haluamaan lisää. Kaiuttimista soi Haavin vierailijoilla täytetty läpimurtohitti “Onksul todisteit”, joka yllättäen loppuukin ensimmäisen kertosäkeen jälkeen kuin seinään. Artisti kiittää, kuittaa ja poistuu lavalta.

“Ei ollu tänää noita feattaajia ollenkaan mukana. Gettomasa ois ollu siisti saada vetämää, mut se ei tänää päässy, ni jätettiin suosiolla muutkin pois”, Haav avaa ratkaisua. 

Keikkapaikka tyhjennetään ja siivotaan parin tunnin päästä alkavaa toista Haavin esiintymistä varten. Takahuoneessa artisti apujoukkoineen uppoaa nahkaisille sohville voimia kerätessään. Salin puolella hämyinen tunnelma on muuttunut kolkoksi yleisön poistuttua. Tätä tunnelmaa on varmasti seuraavat viikot luvassa enemmänkin. Nähtäväksi jää, miten tapahtuma-ala sekä esiintyvät taiteilijat selviävät uudesta korona-aallosta. 

Kuuntele alla olevasta linkistä enemmän tunnelmia takahuoneesta, ja muun muassa vastaus siihen ovatko artistit nykyään täyspäiväisiä urheilijoita vai vieläkö bäkkärillä biletetään.

Kuuntele tästä koko Lauri Haavin haastattelu. (Kuva: Eetu Koho)