Tanssi-ja laulukiellosta huolimatta yleisö bailasi kuin viimeistä päivää Tavastia-klubilla. Rockbändi Tiisu hullaannutti kuulijat mieleenpainuvalla lavashowllaan. 

Tavastia, yksi Euroopan vanhimmista, yhä toimivista rock-klubeista, ei petä yleisöään.

Pitkän koronasulun jälkeen rajoituksista huolimatta lavalle astuivat perjantaina Sibelius-lukion käyneet lahjakkaat muusikot, bändi nimeltä Tiisu. Bändi koostuu laulaja Henrik “Tiisu” Illikaisesta, kitaristi Petteri Pulkkisesta, basisti Väinö Karjalaisesta, rumpali Riku Sonkkasesta, kosketinsoittaja Antti Vuorenmaasta sekä kitaristi, puhallinsoittaja ja perkussionisti Mikko Aaltiosta. Hittibiisejä Tiisulta ovat mm. Suomalaisen suurin riesa on sisu, Elämältä Turpiin sain ja Tänään sä musta hullaannut. Tiisun musiikkia voisi kuvailla klassikkobändi Tehosekoittimen kaltaiseksi, huumorilla höystetyksi suomirockiksi. Lyriikat ovat niin samaistuttavia, että kuunnellessaan tulee hörähdettyä yhdelle sun toiselle lauseelle.

Turvallista bailaamista

Keikkapaikalla oli pöytäryhmiä sekä yläparvella ja lavan edustalla, juomia sai käydä tilaamassa tiskiltä. Tilaa oli hyvin eikä tarvinnut jännittää tungosta. 

Tunnelma keikkapaikalla oli innostunut ja odottava. Korona-ajan pitkä tauko on aiheuttanut kaipuuta livekeikoille ja jo jonottaessa fanit olivat malttamattomia. Keikan aikana ihmiset oli ohjattu istumapaikoille, mutta eivät tutun biisin kuullessaan pysyneet paikoillaan.

Järjestyksenvalvoja ei puuttunut asiaan vaan tuntuu, että Tavastia haluaa tukea tapahtuma-alaa ja sallia ihmisille keikkaelämyksen kokonaisuudessaan, tanssi-ja laulukiellosta huolimatta.

Viinin siemailua pöydän ääressä ja eturivissä jammailua porukalla

Tuntuu että ihmisryhmät oli jaettu kahteen osaan, Tiisun faniryhmään, jotka tulivat eturiviin bailaamaan ja niihin, jotka tulivat tutustumaan elävään musiikkiin istuen paikallaan pitkän tauon jälkeen ja jännittivät koronavirusta. 

“Ihanaa vihdoinkin live-keikka, siis aivan mahtavaa! En edes tiedä bändistä mitään mutta kunhan pääsee kuuntelemaan livemusiikkia!”, kertoi pöytäseurueessani istuva nainen. 

Eturivissä ihmiset ottivat toisiaan mukaan tanssimaan ja taputtamaan, vaikkeivat edes olleet samaa porukkaa, kaikkia yhdisti intohimo bändin musiikkiin.                                           

Bändin innostus kuului välispiikeistä ja lavapreesensistä

Tiisu oli innoissaan keikasta ja yleisön määrästä. Bändi oli kuitenkin edellisellä keikallaan Tavastialla juuri ennen Uudenmaan alueen koronasulkua ja heillä oli silloin toisen levyn Tänne ei jää kukaan levyjulkkarit. Bändin innostus pitkän tauon jälkeen näkyi lavalla. Ensimmäiset biisit vedettiin hieman rauhallisemmin, mutta kun yleisöä tuli lavan eteen seisomaan ja tanssimaan niin bändikin veti keikan  entistä isommalla energialla. Laulaja Illikainen heitteli takkiaan ja heilutti mikkiständiä, loppuillasta  laulaja tanssi kaikessa ruumiin ja sielun voimissaan makaamalla selällään lattialla jalkojaan heiluttaen 

 Laulaja Henrik “Tiisu” Illikainen sai yleisön jammaamaan!

sekä pyöritellen mikkipiuhaa kaulansa ympäri. Bändin kosketinsoittaja Antti Vuorenmaa soitti Anna mun pyöristyä- biisin aikana kolme minuuttia kestävän vaikuttavan ja ehkä paikoin psykedeelisen pianosoolon. Eturivistä kuuntelija pystyi fiilistelemään Vuorenmaan eläytymistä ja vaipumista eräänlaiseen musiikilliseen transsiin, tuntui kun muusikko olisi ollut jossain toisessa maailmassa. Näytti siltä että soolon pituutta ei oltu suunniteltu etukäteen ja bändin muut jäsenet katselivat ihaillen, kuinka toverinsa nauttii musiikin voimasta. Vuorenmaa fiilisteli myös koko kropallaan ja soitti koskettimiaan muunmuassa lavan reunalla selällään maaten vasten kaiutinta. Kuulijalle ei jää epäselväksi, ettei tämä bändi osaisi heittäytyä, kirjaimellisesti. Bändi esitti myös pari uutta ennenkuulumatonta biisiä ja laulaja Illikainen esitti yhden klassikkobiisin Menkat kitara ja mies-tyyliin ilman bändiään. Tiisu-bändin perustaja, laulaja Henrik “Tiisu” Illikainen kertoi myös tavanomaiseen tapaansa hauskoja, stand-up-tyylisiä välispiikkejä, jotka naurattivat yleisöä. Uskon vahvasti, että vaikkei bändin musiikki olisikaan se ihan lempparigenre, niin keikka on kuulijalle viihdyttävä elämys.

Tiisu on somerolais-helsinkiläinen rockbändi, joka loi festaritunnelman Tavastia-klubille.