Eetu Laine yhdessä Stanley Cupin kanssa. / Jenna Sjögren

Laajasalon opistossa radiotoimittajaksi opiskeleva Eetu Laine on seurannut NHL:ää jo 15-vuotiaasta lähtien. Hänen suosikkiseuransa on tuore mestari Washington Capitals, ja lempipelaajia löytyy sekä suomalaisten että ruotsalaistenkin joukosta.

Silmä kovana Stanley Cup-finaaleissa

Eetu Laineen radiohaastattelu:

Eetu Laine opiskelee Laajasalon opistossa radiotoimittajaksi.

Eetu Laine muistelee aloittaneensa NHL:n seuraamisen jo 15-vuotiaana.

– Erityisesti Stanley Cup-finaalit kesäkuussa on tullut katsottua joka vuosi, Laine kertoo.

Ensimmäisen Stanley Cup-finaalin Eetu katsoi keväällä 2011, kun finaaleissa olivat vastakkain maalivahti Tuukka Raskin Boston Bruins ja puolustaja Sami Salon Vancouver Canucks. Finaaleissa mestaruuden vei itselleen loppujen lopuksi Boston Bruins, kun se voitti ratkaisevassa seitsemännessä pelissä Canucksin 4-0.

Kooste ottelusta Boston Bruins-Vancouver Canucks seitsemäs Stanley Cup-finaali:

-Silloin Jaromir Jagrkin pelasi Bostonissa.

Vauhti, taito ja vaaralliset tilanteet parasta NHL:ssä

Eetu Laine tietää hyvin, mikä on hänen mielestään parasta juuri NHL:ssä.

– Se on varmaan se nopeus ja pieni kaukalo. Paljon tilanteita, vauhdikkaita sellaisia ja sitten on fyysistä peliä, ettei joka pikku tappelusta -ja taklauksesta jaeta pelikieltoja niin kuin Suomessa, se on varmaan se paras, Eetu toteaa.

– Ja sitten pelaajien henkilökohtainen taitotaso.

Lempipelaajat sekä Suomesta että Ruotsista

Washington Capitalsin hyökkääjä Nicklas Bäckström on yksi Eetu Laineen lempipelaajista NHL:ssä. / Wikimedia

Eetun lempipelaaja NHL:ssä tällä hetkellä on Washington Capitalsissa viime kaudella Stanley Cupin voittanut ruotsalainen keskushyökkääjä Nicklas Bäckström.

– Suomalaisista mä oon tykännyt aina Ville Leinosta ja sen taituruudesta. Ura päättyi sitten vähän ikävästi ja erikoisesti, se on ehkä yks mun suosikeista.

Eetu Laineen suosikkisuomalaispelaaja NHL:ssä kautta aikojen on BilleBeino -vaatemerkkiä pyörittävä Ville Leino. / Wikimedia

Ville Leino ihastutti NHL:ssä taituruudellaan ja loistavilla yksilösuorituksillaan, mutta Buffalo Sabresissa hänen pelinsä ei kulkenut toivotulla tavalla. Kevään 2010 pudotuspeleissä Philadelphia Flyersin paidassa Leino nakutti 19 peliin hulppeat 21 tehopistettä. Seuraavana vuonna Buffalo Sabres solmi Leinon kanssa kuuden vuoden sopimuksen 27 miljoonalla dollarilla. Tehoja ei hirveästi tullut ja niinpä Buffalo osti Leinon sopimuksen ulos vuonna 2014. Leino saa Sabresilta kuitenkin aina vuoteen 2020 saakka joka vuosi itselleen 1,2 miljoonaa taalaa. Leino pyörittää nykyään suosittua perustamaansa BilleBeino –vaatemerkkiä.

– Ehkä aktiivipelaajista tällä hetkellä Mikael Granlund Minnesota Wildissa on varmaan sellainen ykkönen, mitä tulee eniten seurattua.

Tällä hetkellä Eetu Laineen lempipelaaja suomalaisista NHL:ssä on Minnesota Wildin hyökkääjä Mikael Granlund. / Wikimedia

Tuore Stanley Cup –voittaja suosikkijoukkue

Washington Capitals juhli viime kaudella seurahistoriansa ensimmäistä Stanley Cupia. / Wikimedia

Eetu Laineen suosikkijoukkue NHL:ssä on viime kaudella Stanley Cupin voittanut Aleksander Ovetshkinin kipparoima Washington Capitals.

Nykyinen Oulun Kärppien hyökkääjä Oskar Osala pelasi Washington Capitalsissa kaksi ottelua kaudella 2008-2009. / Wikimedia

– Mä muistan joskus aikoinaan, kun Oskar Osala yritti päästä pelaavaan kokoonpanoon, siitäkin on varmaan yli 10 vuotta, niin näin ekaa kertaa Capitalsin pelipaidat jossain Urheilulehdessä ja sitten se kannatus varmaan siitä jotenkin lähti. En oo mitenkään Aleksander Ovethskin –fani, mutta Ovethskinin aikakausi on tuonut mut Capitals-faniksi. Siisti organisaatio, siistejä pelaajia ainakin tällä hetkellä.

Viisi Stanley Cupia urallaan voittanut Esa Tikkanen pelasi Washington Capitalsissa kaudella 1997-1998. / Wikimedia

Washington Capitalsissa on pelannut Osalan lisäksi aikoinaan myös viisi Stanley Cupia urallaan voittanut hyökkääjä Esa TikkanenLeijonien ensimmäisen arvokisamitalin Calgaryn olympialaisissa vuonna 1988 voittanut puolustaja Timo BlomqvistAHL:n mestaruuden (2001) voittanut hyökkääjä Miika Elomo, kovana maalintekijänä tunnettu Antero LehtonenTapparan toimitusjohtajana nykyään toimiva Mikko Leinonen ja Helsingin Jokereiden nykyinen puolustaja Sami Lepistö. Oskar Osala taas pelaa nykyään Liigassa viime kaudella Suomen mestaruuden voittaneessa Oulun Kärppien joukkueessa.

Sami Lepistö pelasi NHL:ssä Capitalsin lisäksi myös Chicago Blackhawksissa. / Wikimedia

Eetulla on kaksi selkeää suosikkia meneillään olevan NHL-kauden Stanley Cup-mestareiksi.

– Kyllä Capitals voittaa toisen peräkkäisen mestaruuden. Toinen, mitä mä toivon ja uskon, olisi Nashville Predators, ja toivon sitä maalivahti Pekka Rinteen takia. Ne saisivat nyt tämän boomin, kruunun sinne boomin päälle, se olisi kyllä hienoa, että edes Nashville voittaisi, jos ei Capitals. Jompikumpi näistä on mun veikkaus.

Teksti: Pekka Luokkala

Kuvat: Wikimedia, Eetu Laine ja Jenna Sjögren