Lauluvideoistaan tunnettu Lotta ja pappa -duo eli Lotta-Sofia Saahko, 28, ja hänen isoisänsä Jarmo Saahko, 86, on valittu Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi. Tänä vuonna voittaja valittiin ensimmäistä kertaa Nenäpäivä-säätiön ja Positiivareiden järjestämällä yleisöäänestyksellä.

Suomalaiset osallistuivat innolla voittajan valintaan, ja ääniä annettiin yhteensä lähes 6000, joista Lotan ja papan voittoa kannatti yli 40 prosenttia.

“Me yritettiin keskittyä kaikkeen muuhun, kuin koronaan. Me laulettiin vanhoja lauluja, kerrotiin kivoja muistoja sekä mun lapsuudesta, että papan lapsuudesta. Ja se tuotti meille iloa, mutta selkeästi myös muille ihmisille. Ja ilmeisesti juuri sellaista tarvittiin siihen aikaan”, kertoo Lotta Saahko liikuttuneena.

“Tätä en vaihtaisi mihinkään muuhun aikaan”, täydentää Jarmo Saahko.

Vuoden Positiivisimman Suomalaisen julkistus starttasi Nenäpäivä-hyväntekeväisyyskampanjan, joka huipentuu tulevana perjantaina vietettävään varsinaiseen Nenäpäivään Yle TV1:llä kello 19 alkaen. Myös Lotta ja pappa tullaan näkemään neljän tunnin suorassa lähetyksessä.

Camilla Rantakoski haastatteli Lottaa ja pappaa voiton jälkitunnelmissa. Kuuntele koko haastattelu tästä: