Huora. Pieni sana, jolla on kaksinkertainen merkitys. Itse harrastan twerkkausta, joka koetaan yliseksuaalisena ja epäarvostettuna harrastuksena. Mun oma harrastus liitetään suorastaan seksiin ja sen rinnalla annetaan lupa haukkua huoraksi tai lähettää epämieluisia kuvia. Tuntuu, että se vaan koetaan olevan enemmän okei, koska minähän itse aiheutan tämän harrastamalla tuollaista seksuaalista lajia. En ole antanut lupaa ahdistelulle tai haukkumiselle missään vaiheessa. 

Postasin instagramiin twerkkivideon niin kuin olin jo tehnyt monesti aikaisemmin ja yhtäkkiä sain instagramissa viestin “huora” , ei mitään muuta, vain huora. Tuijotin viestiä hetken aikaa aivan hiljaa. Sen jälkeen suutuin, millä oikeudella kyseinen henkilö tulee sanomaan minulle tuollaista? Yleensä en jaksa enkä myöskään halua välittää, mitä muut sanovat itsestäni. Kyseinen sana kuitenkin loukkasi minua. Minusta on suorastaan törkeää, ettei ihminen tiedä sinusta yhtään mitään, mutta kokee, että voi haukkua huoraksi.

Ylipäätään tilanne ei koske vain itseäni vaan monia muitakin naisia. Jos pukeutuu hieman paljastavempaan asuun on huora, jos ei suostu seksiin, on huora, jos ei vastaa viesteihin, on huora. Huoraa sanana käytetään kaikkeen, jopa epäloogisiin asioihin ja se on menettänyt sen alkuperäisen merkityksensä. Huorasta ollaan tehty haukkumasana yleiseen käyttöön. Usein kuulee esimerkiksi jos miehellä on useita seksikumppaneita, hän on kova tyyppi ja saa suorastaan jopa ihailua, mutta jos naisella on useita seksikumppaneita, on hän automaattisesti huora.

Luen joskus twerkkivideoiden kommentteja ja siellä saatetaan sanoa sarkasmilla, kuinka vanhempasi ovat varmasti ylpeitä. Miksi he eivät olisi? Itse näytän omalle äidilleni omia twerk-videoita ja hän on näyttänyt niitä jopa työkavereilleen. Ei oma äitini ajattele mua huorana videoista huolimatta. Enkä kyllä usko, että kenenkään muunkaan vanhemmat ajattele lapsestansa eri tavalla harrastuksen takia. 

Yleisesti ottaen minulta jopa oletetaan, että pitää vain kestää huorittelut, koska se kuuluu twerkkaukseen. Sanon suoraan, ei kyllä kuulu. Ei minun tarvitse kestää ilkeitä kommentteja enkä myöskään halua näyttää, että sellainen käyttäytyminen on okei. Itseäni kuitenkin naurattaa, kuinka sosiaalisessa mediassa uskalletaan huoritella huoletta, mutta kasvotusten ei uskalleta sanoa mitään. Tällaiset ihmiset jätän vain omaan arvoonsa. En lopeta twerkkausvideoiden jakamista sosiaalisessa mediassa, enkä muuta pukeutumistyyliäni, jos se on ongelma, niin siinä tapauksessa kannattaa katsoa itseään ja miettiä, miksi toisen ulkonäkö ja tekeminen saa niin suuria tunteita, joita on pakko päästä purkamaan “vittu mikä huora” -kommentilla. Saako se jotain mielihyvää aikaa, että pääsee kommentoimaan toista huoraksi? En tiedä oikeaa vastausta, mutta on se varmasti jollain tavalla itsensä nostamista toisen yläpuolelle haukkumalla. 

Tänäkin päivänä instagram- viesteissäni kyseinen huoraviesti oleilee. En koskaan vastannut viestiin mitään. Pelkäsin saavani pahemman reaktion aikaan, jos vastaisin. Poistin kuitenkin kyseisen henkilön elämästäni kaikella tapaa. Elämässäni ei ole aikaa sellaisille ihmisille, jotka vain ajattelevat minua huorana harrastukseni takia.