Pimenevässä illassa valoketjut valaisivat laitteita. (KUVA: Veera Viitanen)

Huvipuisto Linnanmäen perinteeksi muodostunut valokarnevaali pyörähtää torstaina käyntiin jo 14. kertaa putkeen. Vuodesta 2005 järjestetty karnevaali päättää Linnanmäen hupikauden näyttävästi.

Valokarnevaalia juhlitaan tämän viikon torstaista ensi viikon sunnuntaihin 20.10. Huvipuisto on koko karnevaalin ajan poikkeuksellisesti auki myöhäiseen iltaan saakka. Lokakuun pimeissä illoissa nähdään lukuisia toinen toistaan hienompia valoteoksia. Linnanmäen huvipuistoa ja sen laitteita koristavat tuhannet erilaiset valot.

Valokarnevaali on hieno ja erityinen tapahtuma pääkaupunkiseudulla. Tapahtuma saa ihmiset tehokkaasti liikkeelle. Vuonna 2015 karnevaaleilla vieraili jopa 1,2 miljoonaa ihmistä. Viimeisen parin vuoden aikana ei ole päästy aivan yhtä koviin lukemiin, mutta tänä vuonna on realistista odottaa vuoden 2015 kaltaisia kävijämääriä.

Karnevaalin aikana saa nauttia myös livemusiikista

Valokarnevaaleilla on tänä vuonna viisi tähtikohdetta, joihin on panostettu erityisen paljon.  Tähtikohteita ovat tänä vuonna Taikasirkus, Autorata, Vesitorni, Keidas sekä Hurjakuru. Näissä tähtikohteissa saa valaistuksen ja liikkumisen lisäksi nauttia myös huippuartistien musiikkiesityksistä. Lavalle nousee muun muassa paikallinen grime-duo Töölön Ketterä. Myös viime aikoina hitiksi noussut naiskaksikko Maustetytöt nähdään tämän vuoden valokarnevaalilla.

Huvipuistoon on koko tapahtuman ajan ilmainen sisäänpääsy, mutta laitteisiin pääsystä täytyy maksaa normaali hinta. Tapahtuma ei katso ikää, vaan se soveltuu loistavasti kaikenikäisille. Tapahtuma on todella tunnelmallinen ja sopii varsin hyvin myös treffipaikaksi. Valokarnevaali on myös hieno tilaisuus päästä kokemaan Linnanmäki, niille ketkä eivät sinne ole vielä tänä vuonna syystä tai toisesta ehtineet. Karnevaalin jälkeen huvipuisto sulkee ovensa koko talveksi. Tapahtumaan kannattaa ehdottomasti liikkua julkisilla, sillä joka vuosi parkkipaikat huvipuiston läheisyydessä ovat aivan täynnä. Erityisesti viikonloppuisin kävijöitä on valokarnevaaleilla todella paljon. Tapahtuma on päihteetön, joten alkoholijuomien tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty.

Tämän syksyn valokarnevaalit saatetaan päätökseen sunnuntaina 20.10. suositun Dj Rony Rexin keikan tahtiin. Keikan jälkeen vuoden 2019 valokarnevaalit huipentuvat perinteitä noudattaen massiiviseen ja näyttävään ilotulitukseen.