Ihmiset ihastelivat valoteoksia. (kuva: Topi Stirkkinen)

Huvipuisto Linnanmäen Valokarnevaali veti tänä vuonna valtavasti kävijöitä. Lokakuun kylmä sää ei menoa haitannut.

Vuodesta 2005 Linnanmäen huvipuistossa järjestetty Valokarnevaali päätti vuoden 2019 hupikauden näyttävästi. Kaksi viikkoa kestänyt tapahtuma sai ihmiset saapumaan sankoin joukoin huvipuistoon. Viime lauantaina huvipuistoon oli niin pitkät jonot, että osa paikalle tulleista ihmisistä kääntyi porteilta pettyneenä takaisin kotimatkalle. Virallista kävijämäärää ei ole vahvistettu, mutta arvioiden mukaan kävijöitä oli tänä vuonna lähes 1,2 miljoonaa.

Huvipuistossa oli viikonloppuna tungosta. (Kuva: Topi Stirkkinen)

Linnanmäen huvipuisto oli Valokarnevaalin aikaan hienosti valaistu. Tuhannet valot ja lukuisat erilaiset valoteokset valaisivat huvipuistoa lokakuun pimeissä illoissa. Valokarnevaalilla nähtiin lisäksi viisi tähtikohdetta, joiden valoihin oli panostettu erityisen paljon. Valokarnevaalilla nähtiin myös musiikkiesityksiä, mutta esityslavan edessä oli melko tyhjää. Ihmiset keskittyivät pääosin valoteosten ihailemiseen ja ainutlaatuiseen karnevaalitunnelmaan.

Tulireki oli saanut hienon valaistuksen. (Kuva: Topi Stirkkinen)

Valokarnevaalit järjestettiin tänä vuonna jo 14. kertaa putkeen. Kaksi viikkoa kestänyt tapahtuma huipentui viime sunnuntaina. Suosittu DJ Rony Rex esiintyi viimeisenä artistina Valokarnevaalilla, ja noin kello 10 aikaan sunnuntai-iltana Linnanmäen Valokarnevaali päätettiin jo perinteeksi muodostuneeseen ilotulitukseen. Ilotulituksen saattelemana huvipuisto sulki ovensa ja päätti vuoden 2019 hupikauden. Linnanmäki avaa ovensa seuraavan kerran ensi keväänä.

Kuva: Topi Stirkkinen

 

 

Kuva: Topi Stirkkinen