Nelosen uudessa PlayOff -Haluatko jalkapallotähdeksi -ohjelmassa otetaan jalkapalloilijasta mittaa, kun panoksena on 100 000 euron arvoinen sopimus Kuopion Palloseuran kanssa. Ohjelmassa 22 nuorta jalkapallolupausta esittelee taitojaan kentällä ja taistelee paikastaan kilpailussa pudotuksen uhalla.

Ohjelmaa esitetään Nelosella sekä Ruutu-palvelussa maanantaisin klo 17.30 -alkaen. Ohjelman tuottaa konsultointiyhtiö Lability yhteistyössä Kuopion Palloseuran kanssa. Juontajana toimii kuusinkertainen Suomen mestari, maajoukkueessakin esiintynyt Sebastian Sorsa. Ohjelmassa esiintyy muitakin suomalaisia jalkapallovaikuttajia, esimerkiksi asiantuntijatehtävistä tunnettu Keith Armstrong, kokenut valmentaja Marianne Miettinen sekä lahtelainen jalkapalloilijalegenda Pekka Lagerblom.

Jokaisessa jaksossa kilpailijat suorittavat erilaisia haasteita liittyen ammattijalkapalloilijan elämään. Ensimmäisessä kolmessa jaksossa palloilijat ovat muun muassa suorittaneet fyysisesti haastavan kestävyyssukkulajuoksutestin (piip-testi) sekä haastaneet toinen toistaan jalkapallo-ottelussa.

Panokset aidosti korkealla.

100 000 euron sopimus ei ole suomalaisessa jalkapalloilussa mikään pikkusumma. Kilpailun voittajasta tuleekin luonnollisesti yksi KuPsin parhaiten palkatuista pelaajista. Muutenkin pelipaikka Veikkausliigan hallitsevassa mestarijoukkueessa houkuttelee varmasti nuoria lupauksia ympäri maailman, sillä ensi kaudella KuPs taistelee paikasta Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Toisaalta riskit KuPsin puolella tuskin ovat kovinkaan suuret, sillä ohjelma tuottaa valtavasti medianäkyvyyttä juuri alkavan Veikkausliigan alla.

Ajatus ohjelmasta lähti Kuopion Palloseuran sekä Labilityn yhteistyöstä.

-Olimme tehneet yhteistyötä Veikkauksen kautta “Rakkaudesta lajiin” ohjelmassa KuPsin kanssa. Tällöin he olivat jo pyöritelleet ajatusta tosi-tv:n yhdistämisestä jalkapalloiluun. Lähdimme jalostamaan ideaa noin vuosi sitten ja tässä on lopputulos, kertoo tuottaja Vanja Drevitski Labilityltä.

Ensimmäisissä jaksoissa on keskitytty vahvasti taitoihin sekä fyysiseen suorityskykyyn.

-Kilpailun edetessä pelaajien paineiden sietokyky tulee koetukselle. Tulemme muutenkin keskittymään henkiseen valmennukseen ja jalkapallon ulkopuolisiin asioihin. Koska teemme viihdettä, myös odottamattomia juonenkäänteitä on luvassa.

Konsepti on ennennäkemätön Suomessa.

-Olemme saaneet paljon kiitosta kunnianhimoisesta toiminnasta tuodessamme tällaista ideaa Suomeen. Tavoitteenamme on jatkaa kehitystä yhdistämällä konseptia myös muihin lajeihin tulevaisuudessa.

Ohjelman vastaanotto sosiaalisessa mediassa onkin ollut pääsääntöisesti positiivista. Kehuja on etenkin saanut juurikin kilpailun erilaisuus muihin urheilupainotteisiin ohjelmiin verrattuna.

Kilpailijoita moneen eri lähtöön.

Ohjelmaan osallistuvien jalkapalloilijoiden historia on monimuotoinen. Osa on pelannut alempia divisioonia, osa Veikkausliigaa, osa on nähty jopa maajoukkuepaidassa. Kansallisuuksia löytyy aina kotimaasta Viroon ja Sierra Leoneen.

-Ensimmäisistä hetkistä asti huomasi, että nyt on tosi kyseessä ja tunnelma oli hieman vakava. Pelaajia oli eri taustoista ja eri vahvuusalueilta. Piti lähteä ihan tosissaan kilpailemaan eikä voinut hetkeäkään hellittää, ohjelmassa kilpailijana mukana ollut Iikka kertoo.

JP Partiainen & Topi Hirvilammi