Suomalaiset ovat urheiluhullua kansaa. Tämän kansan yhdistää vuosittain erilaiset urheilukisat ja tapahtumat. Museossa kävijä pääsee tutustumaan tarinoihin, jotka ovat lähtemätön osa historiaamme.

Näyttelyssä on mahdollisuus tutustua urheiluvälineisiin kaukaa 1900-luvun alkupuolelta. Kuvassa urheilua läheltä ja kauan seurannut Sakari Mikkilä tutustuu jääurheilun varhaisiin vaiheisiin. (Kuva: Henri Penttinen)

Edesmenneen mäkikotka Matti Nykäsen mittava mitalikokoelma on yksi näyttelyn kruununjalokivistä.
(Kuva: Henri Penttinen)

1980-luvulla Edmonton Oilersissa ihastuttaneen Jari Kurrin pelipaita on kestosuosikki. Kuvassa jääkiekkoa paljon seurannut Arvi Lind tutkii pelipaitaa. (Kuva: Henri Penttinen)

Suomen viimeinen markkamääräinen 10 markan seteli. Vuosimallia 1986 olevan setelin takapuolelle on kuvattu Helsingin Olympiastadion. (Kuva: Henri Penttinen)
Lauri Markkanen on kautta aikain toinen suomalainen, joka on päässyt pelaamaan koripalloliiga NBA:han. Lauri on luottanut vuosia Niken tossuihin. (Kuva: Henri Penttinen)
Museossa voi haastaa itsensä tv-ohjelma Speden Speleistä tutulla reaktionopeus pelillä. Koneen kuvitus Paavo Nurmea kohtaan on hauska ja kekseliäs. (Kuva: Henri Penttinen)
Urheilumuseo sijaitsee remontoidun Olympiastadionin yhteydessä. (Kuva: Henri Penttinen)