Duunitorin ja Bauer Media Oy:n yhteistyöllä järjestämä Unelmastudio-kilpailu etsi elo- ja syyskuussa 2020 rohkeita musiikin tekijöitä. Kilpailun voittajalle järjestettiin tapaaminen Bauer Media Oy musiikkitiimin ja Warner Musicin ammattilaisten kanssa. Lisäksi voittaja sai tuhannen euron arvoisen lahjakortin musiikkiunelmansa tavoitteluun.

Hakijat lähettivät biisinäytteen tulkitsemallaan kappaleella tai oman tuotannon musiikilla. Musiikkialan ammattilaisista koostuva raati pureutui hakijoiden taustatarinoihin ja valitsivat omat suosikkinsa finaaliin. Unelmastudion raatiin kuului Ida Karimaa (Monsp Records), Olli Saksa (Mökkitie Records), Mikko Haavisto (Partner, Duunitori), Ismo Heikkilä (Bauer Media Oy) ja Esa Lahdenpää (Radio NRJ Finland). Finaaliviikolla finalistit esiteltiin Radio Novan, Radio Cityn, SuomiRockin, Iskelmän ja Ysärin taajuuksilla.

Lopulliseen valintaan pääsi vaikuttamaan myös yleisö äänestämällä suosikkiaan netissä. Vesa Holmala ja hänen yhtyeensä osallistui kilpailuun julkaisemattomalla Ensisilmäyksellä-kappaleellaan. Ja hyvä niin, sillä tamperelainen Holmala valloitti suomalaisten sydämet upealla tulkinnallaan ja voitti tuhannen hakijan joukosta Unelmastudio-kilpailun.

Holmala ei ajattele musiikkia kilpailuna, mutta on ylpeä voitosta.

“Uskokaa unelmiin ja itseenne niin elämästä voi tulla aika ihanaa”

Holmala kertoo, että Ensisilmäyksellä-kappale valittiin kilpailuun tulevalta kolmannelta levyltä, koska kokee kappaleen olevan radioystävällisempi. Kappaleen on kirjoittanut itse Holmala ja sanoo kappaleen kertovan rakkaudesta ensisilmäyksellä.

– Kuvittele hetki, kun rakastuit ensisilmäyksellä. Muistat kuinka sileät ja kauniit kasvot rakkaallasi oli. Muistat katseen ja sen hymyn. Muistat vaatteet ja vuodenajan. Kuvittele nyt hetki, jolloin joudut luopumaan rakkaastasi viimeisellä pysäkillä. Tunnet tuskan ja kyyneleistä voisit padon rakentaa. Tajuat, että ainut asia, mikä on pysyvää on rakkaus. Se kaikki on tässä kirjoitettuna kolmeen minuuttiin, siteeraa Holmala.

Vaikka Holmala ei ole ikinä ajatellut musiikkia kilpailuna on hän ylpeä voitosta, ja sietääkin. Holmala lähettää terveisiä kaikille unelmahakuisille ihmisille. 

– Uskokaa unelmiin ja itseenne niin elämästä voi tulla aika ihanaa, kertoo Holmala.

Ensisilmäyksellä-kappaleen voi kuunnella nyt Spotifysta.

Holmalan koko haastattelun pääset kuuntelemaan tästä:

Artikkelikuva: Anette Ekholm