Jere “Jete” Ollinen, Radio Cityn iltaääni.

Jere Ollinen, joka  tunnetaan myös nimeltä “Jete”, toimii Radio Cityn iltajuontajana. Päivät Jete opettaa Laajasalon opistolla. Hän on toimittanut radiossa keväästä 2013 lähtien, eli noin seitsemän ja puoli vuotta. Tällä aikavälillä sosiaalinen media on tullut yhä isommaksi osaksi radio juontajien työtä ja vaikuttanut siihen todella paljon. 

– Sillon kun mä alotin, niin sosiaalinen media ei vielä ollut tekemisessä läsnä, mutta nykyään se on oleellinen osa  tätä työtä. Ei oo päivääkään, ettei me tehdä jotain instagram- ,facebook-, twitter- nostoa. Se on ehkä se suurin muutos, joka tietysti tuo tullessaan sen, että pelkät puhetaidot ei vain riita. Pitää osata  kuvata, videoida ja editoida kuvaa ja ääntä, Jete kertoo.

Parasta juontajan työssä Jeten mielestä on, kun pääsee studiosta kuuntelijoiden joukkoon,  esimerkiksi tapahtumiin, kuten moottoripyörämessut, missä ollaan itse paikan päällä ja tehdään lähetystä sieltä.

Jo kaksikymppisenä  juontajan ammatti on ollut mielessä, silloin Jere Ollinen yritti luoda näyttelijän uraa, mitä hän myös teki. Yhdeksänkymmentäluvulla radion teko oli kuitenkin aivan erinlaista. Ennen nykyistä uraansa Jere Ollinen oli erityisluokan opettajana jopa 14 vuotta, kunnes päätti vaihtaa ammattia.Hän oli 42-vuotias kun hän päätti, nyt tai ei koskaan.

– 2010-luvun jälkeen, kun oli ollu jo aika pitkään tuolla koulumaailmassa. Mä mietin, että okei mulla alkaa tulla sen verran paljon ikää, että jos mä haluun vielä kokeilla jotain, niin se on nyt muutaman vuoden sisään, sanoo Jete.

Musiikki on  lähellä Jeten sydäntä. Aikaisemmin hän on tehnyt sitä  ammatikseen, mutta vuoden -98 jälkeen harrastusmuodossa. Nykyään vapaa- aikaa on vähän, joten silloin  musiikki on vahvasti läsnä. Kuitenkin kiireen keskellä hänelle paras tapa rentoutua on ottaa kitara käteen ja soittaa. Viikonloppu on vapaa-aikaa, ellei ole bändin kanssa keikoilla.

– Luojan kiitos mulla ei oo vapaa- aikaa, emmä tiiä, mitä mä tekisin sillon, sanoo Jete iloisesti.

Jännittävimmät hetket ovat olleet uran ensimmäiset suorat lähetykset 

– Mä muistan, kun jännitti aivan helkkaristi ja mun silloinen kanavapäällikkö sano, että älä suotta jännitä.Ei siellä oo ku kakssataa tuhatta ihmistä kuuntelemassa, sanoo Jete naurahtaen loppuun.

Useamman vuoden jälkeen Jete on edelleen sitä mieltä, että jännitys on hyvästä ja kuuluu asiaan.

– Itse asiassa ei se jännitys kokonaan lähde, eikä se saakkaan. Mä sanon, että siinä vaiheessa, kun mulla ei olis enään yhtään sellaista jännitystä, vähän niinkun perhosia vatsassa. Sit mun pitää taas harkita, oonks mä enää oikealla alalla, että onks mulla enää paloa tähän hommaan, pohtii Jete.