Miikka Kareinen osaa nykyään myös rentoutua kotonaan Myllypurossa. (Kuva: Kalle Kareinen)

Miikka Kareinen löysi kadottamansa rentouden alemmilta sarjatasoilta ja palasi täksi kaudeksi Salibandyliigaan Westend Indiansin riveihin.

Miikka Kareinen on 27-vuotias Westend Indiansin pelaaja Salibandyliigassa. Uransa suurimpana saavutuksena Kareinen juhli A-junioreiden SM-kultaa keväällä 2013 Tapanilan Erän kapteenina. Erän miehissä peli ei kuitenkaan kulkenut. Masennus katkaisi hänen toisen liigakautensa kaudella 2014-2015.

”Jättäydyin pois joukkueen toiminnasta kevätkaudeksi. Kävin toki seuraamassa pelejä ja näin jätkiä, mutta en pelannut. Kauden jälkeen oli parin kuukauden miettimisjakso. Sen jälkeen totesin, että haluan pelata edelleen, mutta maltillisemmalla tasolla.”

Kareisen oireet olivat vieneet häneltä kyvyn nauttia lajista, jota hän oli harrastanut kuusivuotiaasta asti.

”En osannut oikein levätä. Vapaa-aikakin meni katsellessa säbävideoita tai kuormittaen itseään. Treenien jälkeen teki koulutehtäviä ja ei ollut sellaista lepoaikaa. Sen on huomannut, että lepo on elintärkeää. Tulee sellainen kierre, että mikään ei rentouta enää.”

Itsensä etsimisen aika

Katkaistakseen suorittamisen kierteen Kareinen haki vauhtia Divarista Erän akatemiajoukkueessa. Alempi sarjaporraskaan ei kuitenkaan tuonut riittävää helpotusta ja hänen oireilunsa jatkui.

Keväällä 2016 Kareinen ehti jo tehdä sopimuksen liigajoukkue Westend Indiansin kanssa, mutta aikansa harjoiteltuaan Indiansin kanssa Kareinen joutui hyväksymään tilanteensa. Sopimus purettiin yhteisymmärryksessä hänen kärsiessään sekä henkisistä että fyysisistä ahdistusoireista.

”Totesin, että jotain tässä pitää tehdä”.

Liigan sijaan Kareinen pelasikin kaudella 2016-2017 kaveriensa kanssa kolmosdivisioonaa. Hänen tavoitteenaan oli vain pitää hauskaa salibandyn parissa. Peli-ilo löytyi kauden mittaan, mutta kauden päätteeksi Kareinen harkitsi jopa lopettavansa pelaajauransa ja keskittyvänsä ohjaamaan salibandya seurakunnan nuorisotyön parissa. Suunnitelma ei kuitenkaan ehtinyt konkretisoitua, koska nälkä olikin ehtinyt kasvaa.

”Sitten se fiilis jossain vaiheessa muuttui ja tuli fiilis, että haluaa pelata korkeammalla tasolla”.

Uusi yritys

Kareinen siirtyi kaudeksi 2017-2018 pelaamaan EräViikinkien akatemian riveihin Divaria ennen kuin siirtyi onnistuneen kauden jälkeen Westend Indiansin liigajoukkueeseen – tällä kertaa valmiimpana pelaajana ja ihmisenä.

”Salibandy on oikeissa mittasuhteissa tällä hetkellä. Osaa nauttia isoista peleistä ja omista onnistumisista entistä enemmän. Toisaalta jos hävitään tai tulee epäonnistumisia, aikaisemmin niistä on soimannut itseään tosi pitkään ja on menettänyt yöunet. Nyt osaa suhtautua analyyttisemmin, että epäonnistumiset eivät mene enää persoonaan, vaan miettii mitä voisi tehdä siinä tilanteessa paremmin”

Pelikentän ulkopuolella Kareinen haluaa edetä tutkimusassistentin roolista tutkijaksi nykyisessä työ- ja opiskelupaikassaan Aalto-yliopistossa. Yliopistotyö sopii hyvin yhteen salibandyn kanssa eli Kareista saatetaan nähdä liigakentillä vielä pitkään.

Info:

Nimi: Miikka Kareinen

Ikä: 27

Laji: Salibandy

Seurat: Tapanilan Erä, Erä Akatemia, Jokerit Team, EräViikingit Akatemia, Westend Indians

Koulutus: Kauppatieteiden kandidaatti, opiskelee 5. vuotta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa

Ammatti: Opiskelija/tutkimusassistentti