Tshekki on Karjala-turnauksessa mukana erittäin fyysisellä ja kokeneella joukkueella. Kuva vuoden 2014 talviolympialaisten ottelusta Tshekki-Slovakia. /Wikimedia

Tshekki osallistuu Karjala-turnaukseen joukkueella, josta löytyy rutkasti kokoa ja NHL-kokemusta. Joukkueessa on myös KHL:n ja SHL:n lisäksi pari pelaajaa Liigasta ja Sveitsin liigasta, NLA:sta.

Maalivahdit Tshekistä ja Venäjältä

Jakub Kovar on KHL:n kolmanneksi paras maalivahti tällä kaudella torjuntaprosentilla 95,4. / Wikimedia

Tshekin joukkueessa on mukana maalivahteja sekä Tshekin liigasta että KHL:stä. Tshekin liigasta joukkueeseen pääsivät Ocelari Trinecin Simon Hrubec ja Vitcovicen Patrik Bartosak.

Ainoana tshekkiläisenä KHL-maalivahtina Karjala-turnauksessa kunnostautuu Avtomobilist Jekaterinburgin Jakub Kovar. Kovar on torjunut tällä kaudella 19 ottelussa maagisella torjuntaprosentilla 95,4. KHL:n maalivahtitilastoissa Kovar on kolmantena.

Puolustajat Tshekistä, Venäjältä ja Suomesta

Tshekin liigasta puolustajia on mukana Karjala-turnauksessa neljä: Sparta Prahan Jan Kostalek ja Tomas PavelkaKometa Brnon Jan Stencel ja Hradec Kraloven Petr Zamorsky. Tshekin liigan puolustajista paras on tällä hetkellä Petr Zamorsky, joka on tehnyt 15 ottelussa komeat 14 pistettä.

KHL-puolustajia joukkueessa on mukana yhtä monta kuin Tshekin liigan puolustajia: Amur Habarovskin Jan Kolar ja Michal JordanLokomotiv Jaroslavin Jakub Nakladal jaHK Vitjazin Vojtech Mozik.

Jakub Nakladal pelasi NHL:ssä Calgary Flamesin joukkueella kaudella 2015-2016./ Wikipedia

Jakub Nakladal on hyvä puolustava puolustaja, joka suojelee joukkueensa maalia erinomaisesti ja tappaa jäähyjä. Hän pelasi TPS:ssä kaudella 2014-2015 varakapteenina ja teki yhteensä 15 tehopistettä. Seuraavalla kaudella hän meni NHL:ään Calgary Flamesin joukkueeseen, josta hän siirtyi Carolina Hurricanesiin. NHL-visiitillä Nakladalille kertyi viisi pistettä. Lyhyen Pohjois-Amerikan vierailun jälkeen hän siirtyi Lokomotivin joukkueeseen KHL:ään, jossa hän on tehnyt tällä kaudella 11 tehopistettä.

Jakub Krejcik pelaa Liigassa Rauman Lukon joukkueessa. /Wikipedia

Tshekin ainoa Liiga-puolustaja tulee Rauman Lukosta. Hän on Jakub Krejcik, jolla on ensimmäisestä liigakaudestaan kasassa viisi pistettä. Krejcik on voittanut muun muassa MM-pronssia keväällä 2012 Suomea vastaan pelatussa ottelussa.

Hyökkääjiä KHL:stä, Tshekin liigasta, Liigasta, SHL:stä ja NLA:sta

Jiri Sekac edusti NHL:ssä pelatessaan muun muassa Montreal Canadiensia. / Wikipedia

Hyökkääjiä Tshekin joukkueessa on mukana peräti viidestä eri jääkiekkoliigasta. KHL-hyökkääjiä joukkueessa ovat Neftekhimik Nizhnekamskin Andrej NestrasilSlovan Bratislavan Michal Repik ja Rudolf CervenySpartak Moskovan Robin Hanzl ja Ak Bars Kazanin Jiri Sekac.

Jiri Sekac voitti viime vuonna KHL:n mestaruuden yhdessä Suomen joukkueen puolustajan, Atte Ohtamaan kanssa. Tällä kaudella Sekac on tehnyt Kazanissa 21 pistettä. Sekacilta löytyy myös NHL-kokemusta Montreal CanadiensinAnaheim DucksinChicago Blackhawksin ja Arizona Coyotesin joukkueista.

Tshekin liigan hyökkääjiä Karjala-turnauksessa ovat Bili Tygri Liberecin Radan LencHC Poruban Patrik ZdrahalSK Horacka Slavia Trebicin Radim Zohorna ja HK Hradec Kraloven Radovan Pavlik.

Näistä hyökkääjistä tehokkaimpana on kunnostautunut 15 pistettä nakutellut Radan Lenc.

Jakub Nakladin lisäksi Roman Holak on pelannut Calgary Flamesin joukkueessa. / Wikimedia

SHL-hyökkääjiä Tshekin joukkueessa on kaksi: Brynäksen Robert Kousal ja Växjö Lakersin Roman Horak.

Sekä Kousal että Horak ovat olleet edustamassa Tshekkiä MM-kisoissa, Kousal vuosina 2016 ja 2018, Horak taas vuosina 2017 ja 2018. Horakilta löytyy myös NHL-kokemusta Calgary Flamesin ja Edmonton Oilersin joukkueista. Taalaliigassa Horakille kertyi 19 pistettä.

Liigastakin on mukana kaksi hyökkääjää, JYP:in David Tomasek ja Lahden Pelicansin Hynek Zohorna.

Hynek Zohorna pelaa tällä kaudella Lahden Pelicansin joukkueessa Liigassa. / Wikimedia

David Tomasek on tehnyt JYP:in paidassa tällä kaudella 15 pistettä, maanmies Zohorna Pelicansin paidassa taas 14 pistettä.

Teksti: Pekka Luokkala

Kuvat: Wikipedia ja Wikimedia