Ruotsi lähtee hallitsevana jääkiekon maailmanmestarina mukaan Karjala-turnaukseen. / Wikipedia

Kaksinkertainen maailmanmestarijoukkue (2017 ja 2018) Ruotsi lähtee erittäin kokeneella joukkueella mukaan Karjala-turnaukseen. Tre Kronorin päävalmentajana jatkaa edelleen Rikard Grönborg.

Maalivahdit Idästä

Lars Johansson on tällä hetkellä KHL:n paras maalivahti torjuntaprosentilla 97,0. / Wikipedia

Tre Kronorin ykkösvahtina Karjala-turnauksessa toimii kokenut 31-vuotias Lars Johansson. Johansson edustaa KHL:ssä Moskova TsSkan joukkuetta. Toisella kaudellaan Moskovassa Johansson on torjunut yhdeksän ottelua huimalla torjuntaprosentilla 97,0. Hän onkin tällä hetkellä KHL:n paras maalivahti.

Ruotsin toinen maalivahti, Pietari SKA:ta edustava Magnus Hellberg on taas KHL:n maalivahtitilastossa seitsemäntenä torjuntaprosentilla 93,4. Menestys Karjala-turnauksessa ei jää Ruotsilla kiinni ainakaan maalivahdeista.

Kokeneita puolustajia SHL:stä ja KHL:stä

Maalivahtien tavoin Ruotsin puolustuskin on täynnä kokemusta ja taitoa.

Ruotsin jääkiekkoliigassa, SHL:ssä, pelaavat puolustajat Ruotsin joukkueessa ovat Färjestadin kapteeni Mikael Wikstrand, Brynäksen Simon Bertilsson, Luleån Jesper Sellgren, Örebron Linus Arnesson, Linköpingin Lukas Bengtsson ja Växjö Lakersin Joel Persson.

Mikael Wikstrand voitti Ruotsin kanssa viime vuonna maailmanmestaruuden. / Wikipedia

Näistä puolustajista maailmanmestaruuden voitti viime vuonna Mikael Wikstrand. Wikstrand on hyvä kahden suunnan puolustaja, joka pelaa yksinkertaista ja helppoa jääkiekkoa. Hän pelaa myös päättäväisesti ja omaa räjähtävän laukauksen.

KHL-puolustajia Ruotsin joukkueessa on kaksi, Torpedo Nizni Novgorodin Philip Holm ja Helsingin Jokereiden Viktor Lööv.

Viktor Lööv edustaa tällä kaudella Helsingin Jokereita. SHL:ssä hän pelasi MODO Hockeyn joukkueessa kaudella 2013-2014. / Wikipedia

Suomalaisille heistä tutuin on Jokereiden Viktor Lööv, joka kuuluu helsinkiläisjoukkueen luottopuolustajiin. 19 ottelussa Lööv on tehnyt seitsemän pistettä. Hän on erittäin hyvä ja johdonmukainen joukkuepelaaja, jolla on myös erinomaisia hyökkäystaitoja.

10 hyökkääjää SHL:stä

SHL:llä on vahva edustus hyökkäyksessäkin. Ruotsin liigasta hyökkääjiä on mukana peräti kymmenen: Färjestadin Joakim Nygård, Djurgårdenin Jakob Lilja, Daniel Brodin, Jacob Josefson ja Jonathan Davidsson, Linköpingin Nick Sörensen, Luleån Emil Larsson, Timrån Anton Wedin, Färjestadin Linus Johansson ja Växjön Linus Fröberg.

Jacob Josefson pelasi NHL:ssä New Jersey Devilsin joukkueessa seitsemän kautta. / Wikipedia

SHL-hyökkääjistä kokeinen ja paras on Jacob Josefson, joka johtaa 18 pisteellä tällä hetkellä SHL:n pistepörssiä. Josefsonilta löytyy myös NHL-kokemusta, sillä hän on pelannut sekä New Jersey Devilsissä että Buffalo Sabresissa.

Kolme hyökkääjää KHL:stä, yksi Sveitsistä

Ruotsin joukkueessa kolme hyökkääjää tulee KHL:stä: Metallurg Magnitokorskin Dennis Rasmussen, Helsingin Jokereiden John Norman ja AK Bars Kazanin Anton Lander.

John Norman pelasi Ruotsin joukkueessa vuoden 2016 MM-kisoissa. / Wikipedia

Tutuin hyökkääjä suomalaisille on Jokereiden John Norman, joka on tällä kaudella tehnyt 21 ottelussa 17 pistettä. Norman on nopea keskushyökkääjä, jolla on hyvä peliäly ja taitavat kädet. Hän osaa tarvittaessa myös puolustaa.

Anton Lander pelasi uransa ensimmäiset aikuisten MM-kisat keväällä 2015. / Wikipedia

Tre Kronorin paras KHL-hyökkääjä on Kazanin Anton Lander, joka on tällä kaudella tehnyt 17 ottelussa 20 pistettä. Viime kaudella KHL:n mestaruuden voittanut hyökkääjä on erittäin hyvä kahden suunnan hyökkääjä, jolla on erinomainen pelipää. Lander on pelannut myös NHL:ssä Edmonton Oilersin joukkueessa.

Anton Rödin pelasi Pohjois-Amerikassa AHL-liigassa Chicago Wolvesin joukkueessa vuosina 2011-2013. / Wikipedia

Ruotsin joukkueen ainoa hyökkääjä Sveitsin liigasta, NLA:sta, on Anton Rödin. Rödin edustaa NLA:ssa HC Davosia, mutta pistetili ei ole tällä kaudella vielä auennut. Rödin on hyvä luistelija ja nopea hyökkääjä, joka osaa käsitellä kiekkoa taitavasti vauhdissakin. Jos hänet jättää hetkeksikin huomiotta yksin maalille, vastustajan verkko soi.

Teksti: Pekka Luokkala

Kuvat: Wikipedia