Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 49648782528_4ce57faf0c_c-1.jpg
TPS pelasi vahvan kauden. Kuva: Flickr

TPS:n miesten salibandyjoukkue oli kovassa iskussa Salibandyliigassa ennen kuin kausi päätettiin lopettaa kesken kaiken koronaviruspandemian vuoksi.

Turun Palloseura sijoittui runkosarjassa viidenneksi. Pudotuspeleissä joukkue sai vastaansa Nokian KrP:n, joka puolestaan tuli runkosarjassa neljänneksi. Pienoisena altavastaajana puolivälieräsarjaan lähtenyt turkulaisnippu johti sarjaa suvereenisti otteluvoitoin 3-0, kun Suomen hallituksen asettamat ohjeistukset päättivät kauden kuin seinään. Ajoitus oli luonnollisesti turkulaisittain kehno.

  • Tietysti kauden yllättävä loppuminen harmitti. Joukkueella oli hyvä lento päällä ja peli näytti laadukkaalta, kommentoi TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen.

Pandemian vakavuus tiedostetaan turkulaisleirissä ja hallituksen ohjeita noudatetaan.

  • Pelaajat ymmärtävät tilanteen hyvin ja sen, että terveys edellä mennään. Me teemme osuutemme siinä, että riskiryhmäläisiä tai ketään muutakaan ei tartuteta, sanoo Kainulainen.

Kommunikointi jatkuu ilman fyysistä kontaktia

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 49649301686_ae00485f2d_c.jpg
Miko Kailiala johti pudotuspelien pistepörssiä ennen kauden äkillistä keskeytymistä. Kuva: Flickr

TPS:n organisaatio on muiden seurojen tapaan pakotettu keksimään erilaisia tapoja olla yhteydessä pelaajiin sekä keksiä uusia toimintamalleja kehittyäkseen seurana. Seuran eteenpäin viemiseksi tehdään kovasti töitä etäältä.

  • Olen jatkuvasti yhteydessä pelaajiin sekä muihin valmentajiin. Keskustelemme muuan muassa menneestä kaudesta ja analysoimme sitä tarkasti. Alamme kuitenkin hiljalleen suuntaamaan katsettamme tulevaan kauteen ja siihen valmistautumiseen, kertoo TPS-luotsi.

Seuran tunnelma on positiivinen

Varsin synkästä ajanjaksosta huolimatta TPS:n sisäinen fiilis on erittäin optimistinen. Vaikka syitä olisi olla pettynyt ja vihainen, Kainulainen toteaa, että negatiivisuus ei johda mihinkään.

  • Olemme pyrkineet joukkueena ajattelemaan positiivisen kautta. Negatiivisten asioiden murehtiminen on turhaa. Emme voi vaikuttaa tällä hetkellä vallitsevaan tilanteeseen, joten keskitymme siihen mihin voimme vaikuttaa.

Turkulaisseuran valmentaja korostaa omatoimisen harjoittelun merkitystä.

  • Tämä tilanne on käytettävä mahdollisimman hyvin edukseen. Se näkyy väistämättä ensi kauden otteissa, että kuka on tehnyt asioita oikein tällä ajanjaksolla.