Ravintola Boom Roomin omistaja Boom.

 
Punavuoressa sijaitseva The Boom Room-ravintola on pieni kurkistus japanilaistyyliseen keittiöön. Ravintola on hyvin pieni ja istumapaikkoja on rajoitetusti sisällä, mutta säästä riippuen on mahdollista syödä myös ulkona. Astuessa ravintolaan viihtyisä tunnelma on huomattavissa välittömästi. Ravintolan omistaja Boom toivottaa asiakkaat iloisestitervetulleeksi. 

Ravintola on saanut alkunsa aikoinaan kahvilatoiminnasta. Ravintolan omistaja Boom kertoi, miten hän aloitti kahdeksan vuotta sitten Iso-Roobertinkadulla kahvilayrittäjänä. Hän remontoi paikan omannäköiseksi ja myi kahvia ensimmäiset vuodet. Toiveena oli kuitenkin saada vielä jonain päivänä oma ravintola. 

“Matkustelin Japanissa ja tutustuin heidän ruokakulttuuriin, josta sain idean lähteä työstämään omaa ravintola ideaa japanilaistyylisenä”, Boom kertoo. 

Hän on itse kehitellyt omat reseptinsä ja lisännyt niihin oman mielen mukaan erilaisia raaka-aineksia vuosien saatossa. 

“Olen kehitellyt itse oman menuni, joka sisältää aina neljä erilaista lohiannosta. Jonain päivinä saattaa kuitenkin olla esimerkiksi kanaa tarjolla”, kertoo Boom. 

Söin itse lohi teriyaki-annoksen, joka sisälsi lohta riisiä ja salaattia. Annos oli hienosti aseteltu ja maistui äärimmäisen hyvältä. 

“Haluan, että ruokani on aina tuoretta ja juuri tehtyä, saan aamulla aina tuoretta kalaa, josta valmistan päivän annokset”, sanoo Boom. 

Ravintolassa on monia vakioasiakkaita, jotka käyvät viikoittain. Ravintolan omistaja Boom kertoo, miten hän tuntee lähes jokaisen asiakkaan. 

“Kun avasin ravintolan aluksi asiakkaina kävi ystäviäni, jotka toivat heidän ystäviään. Pian ystäväporukoissa sana kiersi ja tavoitti enemmän ihmisiä, jotka kiinnostuivat ravintolastani ja asiakkaita tuli lisää. Näin olen saanut vuosien saatossa paljon vakioasiakkaita”, iloitsee empaattinen Boom. 

“Minulla ei ole muita työntekijöitä, joten olen keittiössä ja toimin tarjoilijana samaan aikaan. Ravintola-ala on raskasta, mutta jos siitä tykkää, on se antoisaa. Rahan perässä ei kuitenkaan kannata valita ravintola-alaa, sillä tämä on väärä ala siihen. Jos ei ole innostusta alaan, on se liian raskasta”, yrittäjä Boom kertoo. 

Tulevaisuudessa Boom ei halua avata useita ravintoloita, mutta voisi laajentaa nykyistä ravintolaa hieman isommaksi. 

“Usein, kun ravintoloita avataan ruuan tuoreus ja laatu menee huonommaksi ja sitä minä en halua. Asiakkaani kertovat, miten ruokani on aina vuodesta toiseen tuoretta ja hyvää ja se on minulle tärkeää”, Boom painottaa.