Rasva tirisee ja lihasmassa kasvaa

On keskitalvi, maaliskuun ensimmäinen sunnuntai. Lunta sataa ja tuulee. Pesäpallokentän takakentällä on luistelurata ja polttolinjalta kotipesän taakse on lunta pari kolmekymmentä senttiä lunta Hyvinkäällä. Pihkalan pesäpallokenttä on suljettu. Pesiskauden alkuun on reilu kaksi kuukautta aikaa. Mitä pesäpalloilijat ovat tehneet syksyn ja talven?

Vuonna 2011 Teemu Nikkasesta tuli vakiokokoonpanon pelaaja Hyvinkään Tahkon SuperPesis-joukkueessa. Hän on pelannut ulkokentällä kopparina ja kovalyöntisenä pelaajana hän on toiminut sisällä niin vaihtajana kuin kotiuttajana. Sisäpelitilastojen valossa hänen parhaana vuotenaan on ollut vuosi 2018, jolloin hän löi 2,50 juoksua  per ottelu ja vaihtoi 6,81 kärkilyöntikeskiarvolla pelaajia pesältä toiselle. Sisäpelissä hänet tunnetaan kovakätisenä heittäjänä. Lisäksi hän on Tahkon kapteeni.

Teemu Nikkanen asuu lähellä Pihkalaa, jonne voi tulla kaupunkipyörällä. (kuva Jarmo Vaarala)

Kuka on Teemu Nikkanen?

Hän on 28-vuotias tuotepäällikkö ja on töissä Rexel Finland Oy:ssä Hyvinkäällä. Nikkanen valmistui vuonna ammattikorkeakoulusta viime vuonna Liiketalouden tradenomiksi suuntautuneena Global Markets and Trade.

Teemu on juuri muuttanut uuteen omaan kotiin. Kysyttäessä mieluisimmista kotitöistä hän vastasi, että kaikki pitää tehdä, mutta ei hän pidä itseään gourmet-kokkina.

Milloin talviharjoittelu alkoi Tahkon SuperPesis-joukkueella?

“Ne alkoi syyskuussa parisen viikkoa edellisen kauden jälkeen. Lokakuussa sitten peruskuntokausi alkoi,

kun joukkue pääsi Villatehtaan sisätiloihin harjoittelemaan. Siellä harjoittelemme lajia hyvissä sisäolosuhteissa.”

Kuinka paljon joukkue harjoittelee yhdessä ja kuinka paljon on yksilöharjoituksia?

“Se riippuu yksilöstä”, kertoo Nikkanen.

“Punttisali ja oheisharjoittelua on yli puolet, jotka pelaaja itse tekee. Jos harjoituksia on viikossa kymmenen, niin kolme neljä kertaa joukkue kokoontuu yhdessä harjoittelemaan.”

“Koronasta johtuen joukkue on pilkottu puoliksi. Kuusi henkilöä per ryhmä. Kopparit ja linjapelaajat ovat oma ryhmä ja etukenttäpelaajat ovat toinen.”

Kaudelle 2021 Tahko on uusiutunut kahdella uudella pelaajalla

Teemu arvioi uusia hankintoja seuraavasti:

“Alasen Petteri on Tampereelta ja hyvin positiivisen kuvan antanut nuori pelaaja. Hänestä saadaan lisäpiristettä ulkopeliin etukentän kolmiossa, jossa lukkarin lisäksi on ykkösvahti ja sieppari.”

“Niin Nurmion Teemu on toinen uusi kaveri. Hänestä saatiin iso lenkki sisäpeliin, miksei myös ulkopeliin. Hänestä voi sanoa ammattilainen reenaamisen suhteen.”

Tänä talvena Tahko on kiinnittänyt huomiota pelaajien ravitsemukseen

Teemu Nikkanen kertoo, että seura on aikaisemmin antanut pelaajien elää ja olla miten vain. Mutta nyt on hankittu ammattiapua myös ravintoasioissa ja ollaan saatu neuvoja ruokavalioista.

“Kun ollaan huippu-urheilijoita pitää pääsääntöisesti mennä sen ehdoilla”.

“On tullu tulosta sen pohjilta: rasva tirisee ja lihasmassa kasvaa.”

Miten Hyvinkään Tahko valitse joukkueen kapteenin?

“Ennen se meni demokraattisesti, mutta tulevan kauden joukkueeseen toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka valitsi kolme kapteenia. Tämä siksi, että ei ole herraa ja hidalgoa. Kapteenistoon kuuluvat: Jere Vikström, Kalle-Tapio Huusko ja minä”, kertoi Teemu Nikkanen.

Sitten vielä kysymys, miksi Hyvinkään Tahko ei osallistu SuperCupiin?

“Johtokunta oli päättänyt asian. Joukkue ei pystynyt asiaan vaikuttamaan. Joukkueen  harjoittelun suunnittelun ja pelikunnon herkistelyn kannalta pelimäärän ja niiden välisten viikkojen takia se ei houkutellut Tahkoa osallistumaan SuperCupiin.”

Teemu Nikkanen pelaa jääkiekkoa 2-3 kertaa viikossa. Tosin tänä talvena se ei ole ollut koronan takia mahdollista.