Polyteknikkojen raittiusseuran tempauksen tavoitteena oli ostaa Otaniemen Alko tyhjäksi.

Virallisesti Aalto-yliopiston lukuvuosi käynnistyi 5.9.2018. Avajaisviikolla näkyvämpi tapaus oli uuden Alkon myymälän tyhjennysyritys. Polyteknikkojen raittiusseura järjesti tempauksen, jossa Otaniemen Alko yritettiin ostaa tyhjäksi 7.9.2018.

Tyhjennystempaus oli ilmoitettu alkavaksi kello 13. Otaniemen ostoskeskuksen alueelle kerääntyi runsain joukoin väkeä jo ennen sitä. Myös mediaa oli paljon paikalla. Lisäksi piha-alueella oli tapahtumaan osallistuvien yritysten kojuja, teekkareiden sauna ja palju.

Autokerho edistämässä raittiusseuran asiaa

Teekkareiden autokerho oli parkkeerannut sauna-autonsa tapahtuma-aukiolle. Sähkötekniikan opiskelijat Henri Joona ja Joonas Järvinen sekä konetekniikkaa opiskeleva Heidi Strengell olivat tulleet tapahtumaan saunomaan.

Henri Joona, Heidi Stengell ja Joonas Järvinen aikoivat saunoa iltaan asti.

”Meillä on Otaniemen paras sauna”, huudahti Heidi Strengell.

”Kiva tapahtuma! Edistetään täällä raittiusseuran asiaa saunomalla iltaan asti”, sanoi Henri Joona.

Teekkareiden autokerhossa korjataan ja rakennetaan autoja. Toiminta-ajatuksena on luoda mahdollisuudet käsin tekemiseen.

”Tämä sauna-auto valmistui vuonna 1982. Sen piti kestää vain kesän. Nyt on 37. kesä jo takana!”, kertoi Teekkareiden autokerhon puheenjohtaja Joonas Järvinen.

”Otaniemen koristelut arsilaisten tekosia”

Otaniemen metroaseman yhteydessä sijaitsevan, uuden Ablock-ostoskeskuksen aula oli koko iltapäivän tungokseen asti täynnä. Ihmiset jonottivat Alkoon jopa tunteja. Muut liikkeet ammottivat tyhjinä. Ajan hengen mukaisesti Alkossa jaettiin ämpäri 500 ensimmäiselle asiakkaalle.

Tungoksessa seisovat myös Jussi Ritvas ja Lauri Saksi.

”Nautitaan juomista, raittiusseuran hengessä. Tänään on vielä myöhemmin kauden avajaiset Servin mökillä”, kertoi Saksi.

Aallossa kaksikon mielestä parasta ovat yhteishenki ja teekkarius. Toinen vuosi tietotekniikan opintoja on alkamassa. Millaista opiskelu on ollut? Entä mikä on toiveammatti?

“Haastavaa. Mutta kivaa!”, sanoi Saksi.

”Devaaja. Se olisi unelmaduuni”, totesi Ritvas.

Vielä on matkaa ideaaliyhteisöön, jossa tekniikan ja taiteen opiskelijat sekä kauppakorkeakoululaiset tekevät yhdessä ja ammentavat toistensa osaamisesta. Kanssakäymistä ei toistaiseksi juurikaan ole.

Jussi Ritvas ja Lauri Saksi kaipaavat lisää asuntoja Otaniemeen.

”Arsilaiset eivät ole näkyneet muuten kuin tehneet Otaniemen nätimmäksi. Ainakin oletamme, että maalaukset ym. koristelut ovat heidän tekosiaan. Mursujen kanssa meillä ei ole ollut myöskään mitään kanssakäymistä”, kertoi Jussi Ritvas.

Mitä Aallossa tai Otaniemessä pitäisi parantaa?

Niin hyvin ovat asiat, että vasta tovin miettimisen jälkeen Lauri Saksi keksii: ”Asuntoja lisää!”

Tavoite ei täyttynyt

Alkon logistiikka ei pettänyt. Myymälää ei suuresta asiakasmäärästä huolimatta pystytty ostamaan tyhjäksi.

Vaikka päivälle asetettua tavoitetta ei saavutettu, Polyteknikkojen raittiusseura oli tyytyväinen hyvin ja hyvässä hengessä sujuneeseen tapahtumaan. Alueella juhlittiin sopuisasti yöhön asti: Retuperän WPK esiintyi myöhemmin iltapäivällä ja DJ soitti illalla.

Teksti ja kuvat: Minna Branders