Ensisinglensä Hukassa julkaissut Nikolas aikoo keskittyä kesällä musiikin tekemiseen ja itsensä kehittämiseen.

18-vuotias Kaiku Recordings –levy-yhtiön artisti Nikolas on harrastanut musiikkia yli viisi vuotta. Solmittuaan levytyssopimuksen keväällä 2018 musiikin teko on pitänyt laulajan kiireisenä. Ystävänpäivänä Nikolas julkaisi debyyttisinglensä Hukassa.

Hukassa on hyvä katsaus siihen, mitä Nikolakselta voi odottaa myös tulevaisuudessa. Mies ja kitara –tyyli on selvästi hänen juttunsa – ja se toimii.

Nuorta artistia on verrattu jo brittipoppari Ed Sheeraniin sekä nuoreen Juha Tapioon. Nämä pop-muusikot ovatkin Nikolaksen idoleita Justin Bieberin ohella. Hän kertoo kuunnelleensa viime aikoina myös yhdysvaltalaisräppäri Post Malonea. Samanlaisia naamatatuointeja ei Nikolas kuitenkaan halua.

”Levy-yhtiön kanssa pitäisi ensin sopia imagosta”, laulaja naurahtaa.

(KUVA: FRONTROW OY)

”Mä riitän tällaisena, kuin olen.”

Parasta musiikin tekemisessä on Nikolaksen mielestä itsensä toteuttaminen. Omia tunteita voi tuoda musiikin kautta ulos, ja parhaimmassa tapauksessa tunteita saa herätettyä myös kuuntelijassa.

”Minulle on luonnollisempaa ilmaista itseäni musiikin kautta kuin puheella. Se on minulle todella suuri voimavara”, Nikolas on kertonut.

“Kun sanoja ei löydy, musiikki puhuu.”

Nikolas kertoo miettineensä myös uran mukana tulevaa julkisuutta. Hän on kertonut jo levysopimusta tehdessä haluavansa ainoastaan tehdä musiikin parissa töitä. Mahdollinen tähteys ei ole Nikolakselle pääasia. Julkisuuden hän kokee työhön kuuluvaksi sivuasiaksi, josta tulisi nauttia. Ainoastaan julkisuuden takia hän ei kuitenkaan haluaisi työtä tehdä.

Ulkonäköpaineet Nikolas kuittaa normaaliksi jokaiselle teini-ikäiselle. Hän on kuitenkin vanhetessaan huomannut tulevan enemmän sujuiksi itsensä kanssa.

”Mä riitän tällaisena, kuin olen”, hän sanoo.

Hän on kuvaillut itseään vanhaksi sieluksi ja herkäksi herrasmieheksi.

Vapaa-aikana Nikolas viettää aikaa ystävien kanssa ja pelaa videopelejä tavallisen teini-ikäisen tavoin. Pitkäaikainen jalkapalloharrastus jäi joukkueen lopetuksen myötä, kun aika ei riittänyt siirtyä ammattilaisliigaan. Toistaiseksi artistin aikaa vie myös ylioppilaskirjoituksiin lukeminen.

Kesällä, lukion loputtua, artisti aikoo keskittyä täysillä musiikin tekemiseen ja itsensä kehittämiseen.

Ystävänpäivänä Nikolas keikkaili Helsingin keskustassa sijaitsevissa tavarataloissa ja liikkeissä promoten uutta sinkkuaan. Näin artistiuran alkutaipaleella keikkailu ei kuitenkaan ole pääosassa, siihen keskitytään vasta tulevaisuudessa.

Kuuntelukertojen katsominen on koukuttavaa

Hukassa on kerännyt musiikkipalvelu Spotifyssa 72 000 kuuntelua. Artistia kuuntelee 30 000 ihmistä kuukaudessa.

”Spotify-tilastojen katsominen on aina vähän vaarallista, siihen jää vähän koukkuun”, Nikolas naurahtaa.

”On se tosi hullua, kun mä näen, että tällä hetkellä joku kolmekymmentä ihmistä kuuntelee mun biisiä. Kaikki tää on niin uutta mulle, että siinä menee vähän sanattomaksi.”