Meri tarjoaa virkistysmahdollisuuksia Helsingissä. Kuva: Pixabay

Avanto houkuttelee myös nuoria.

Talviuintiharrastus jatkaa suosiotaan. Ulkoilujärjestö Suomen Ladun mukaan etenkin nuoret ovat aiempaa kiinnostuneempia  lajista.

”Nuorten ja miesten osuus lajin harrastajien parissa on kasvanut. Opiskelijat hakevat talviuinnista vireyttä opiskeluihin ja aikuiset miehet voimaa arjen haasteisiin”, kertoo projektipäällikkö Mariia Yrjö-Koskinen Suomen Ladusta.

Suomen Ladun alkuvuodesta toteuttaman talviuintikyselyn mukaan aktiivisimmat lajin harrastajat uivat päivittäin talviuintikauden aikana.

“Kaksi kolmesta koki talviuinnin myötä mielenvireyden parantuneen ja stressin vähentyneen”, järjestön tiedotteessa kerrotaan.

Helsinki tarjoaa avantouintipaikkoja, joista monet toimivat saunan yhteydessä. Marraskuussa alkaa sesonki, ja kylmästä pulahduksesta kiinnostunut voi valita oman kohteensa esimerkiksi Helsingin kaupungin nettisivuilta.

Talviuinti on harrastus, johon pääsee liittymällä johonkin avanto- ja saunatiloja tarjoavaan yhdistykseen. Helsingin ydinkeskustassa talviuintia harrastetaan esimerkiksi Katajanokan Jäänsärkijä-yhdistyksen jäsenenä. Pesu- ja pukuhuonetilat ovat auki aamusta iltaan.

Itä-Helsingissä talviuintia tarjoaa Meriuimarit-järjestö. Vantaalla sijaitseva Kuusijärvi on suosittu uintikohde vuoden ympäri. Kuusijärvi houkuttelee savusanoillaan ja rantaravintolallaan.

Jos sauna ei ole välttämätön uinnin kaveri, monet uimarannat ovat talviaikaan uintikuntossa. Esimerkiksi Munkkiniemen uimaranta löytyy Helsingin kaupungin talviuintisuosituslistalta. Rastilassa, Seurasaaressa, Tuoriniemellä ja Uunisaaressa voi niin ikään käydä avannossa.

Suomen Ladun mukaan talviuinti sopii lähes kaikille ja on yksi tapa helpottaa stressiä.