Penny-koira Lugnetin sisäänkäynnillä (kuva:Linda Marin)

Ajellessani kohti Kirkkonummen Sjökullaa tapaamaan ystävääni kahvittelun merkeissä lumisade ja pakkanen tuntui vain kiristyvän. Jutussa esiintyvä ystäväni Eveliina Talvio, 20, on tavoitteellinen kilparatsastaja joka hevosten ohella työskentelee Lugnetissa.

Oli ihana saapua tunnelmalliseen ja lämminhenkiseen myymälärakennukseen nautiskelemaan lattea sekä uunituoretta laskiaispullaa takkatulen ääreen. Myymälä oli täynnä iloisia, vapaapäiväänsä viettäviä asiakkaita joiden ohella myös koirat olivat tervetulleita. Nuori tyttö oli innoissaan paijaamassa koiria  ja viihtyi hyvin pidemmänkin aikaa kahvipöydän ääressä uusien eläinystäviensä kanssa. Tunnelma oli heti rento ja ihmisten kiireettömyyden pystyi aistimaan.

Eveliina työn touhussa (kuva: Linda Marin)

Rakennus juontaa juurensa jo 1800 luvulta, jonka jälkeen vanhasta navetasta kunnostettiin upea maalaisromanttistyylinen lifestyle-myymälä joka aloitti toimintansa vuonna 2011. Myymälän suurista ikkunoista aukeaa luminen maisema kohti Suomen kaunista luontoa, joka myös omalta osaltaan luo tunnelmaa ja kutsuu viihtymään.

Shoppailu ja herkuttelu Lugnetissa

Kahvilan lisäksi Lugnetista löytyy paljon kauniita 2nd hand-vaatteita joita ihastelin kahvikupposen tyhjettyä, saattoi sieltä jokunen pieni ostos tarttua mukaankin. Sisustusta rakastavana aikani kului silti suurimmilta osin sisustuspuolella. Tuoksut, kynttilät, koriste-esineet, torkkupeitot ja silkkiset tyynyliinat täyttävät myymälän johon et voi olla rakastumatta.

2nd-hand myymälä (kuva: Linda Marin)

Pientä arjen luksusta rakastaville Lugnetista löytyy myös monia gourmet-tuotteita ruoanlaittoon ja kahvipöytään. Erikoisuutena kauniit käsintehdyt marengit useissa väreissä. Mielestäni täydellinen yllätys vaikkapa lahjaksi ystävälle pienen kortin kera.

Myymälän tunnelma saa hyvälle ja rauhalliselle tuulelle arjen kiireestä ja talven kylmyydestä huolimatta. Istuin pitkään nurkkapöydässä lämpimän taljan päällä enkä millään malttanut kerätä tavaroitani ja suunnata autolleni. Siispä päätin tilata toisen kupin kahvia, jonka tällä kertaa päädyin nautiskelemaan itse tehdyn raakasuklaakakun kera. Vaihtoehtoina oli hurja määrä erilaisia herkkuja juustokakuista marenkeihin ja suolaisista piiraista erikoiskahveihin. Myynnissä on myös lukuisia erilaisia teelaatuja, joita voi myös maistella kahvilassa.

Herkkuhetki (kuva: Linda Marin)

Jututin ystävääni shoppailujen lomassa

”Olemme auki pääsääntöisesti viikonloppuisin, jonka lisäksi järjestämme yksityistilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Tämä sopii aikatauluihini hyvin, sillä arki kuluu pitkälti treenatessa tavoitteellisesti kohti esteratsastuksen EM-kilpailuja ensi kesänä,” kertoo Lugnetin työntekijä ja ystäväni Eveliina Talvio.

”Olemme sen verran syrjässä pääkaupunkiseudun hälinästä, että asiakkaamme saapuvat varta vasten hakemaan rentoa ja rauhoittavaa tunnelmaa maaseutumiljööstä. Meillä käy paljon erilaisia ihmisiä. Heitä kaikkia yhdistää hyväntuulisuus ja usein myös kiinnostus kauniita tavaroita kohtaan.”

Sisustus- ja ruokatuotteita (kuva:Linda Marin)

Palaan Lugnetiin varmasti toistekin. Ketjukahvilasta se eroaa omalla rennolla tunnelmallaan. Luontoa ja maaseutua rakastavana paikka tosiaan kiehtoo minua. Paikka on ainutkertainen johon tutustumista suosittelen kaikille kauneudesta ja sisustuksesta kiinnostuneille!

Linda Marin