European Youth Olympic Festival tapahtuma järjestetään Suomen Kajaanissa. Kisat alkavat vihdoin ensi viikolla, kun kisoja jouduttiin muutaman kerran siirtämään koronan takia. Käynnissä oleva Ukrainan ja Venäjän sota on huomioitu siten, että Venäjä ja Valko-Venäjä eivät kisoihin osallistu. Poikien jääkiekkokisat aloitettiin ja keskeytettiin jo viime vuoden joulukuussa.

Suomen taitoluistelujoukkue on edustettuna myös tänä vuonna. Tyttöjen puolella ainoa luistelija on Olivia Lisko ja poikien puolella ainoa luistelija on Arttu Juusola. Molemmilta voidaan odottaa hyviä tuloksia tiukoissa kisoissa. Mistään maasta ei yli kahta kilpailijaa löydy joten kisaajat ovat jakautuneet ympäri Eurooppaa. 

Taitoluistelijoiden kilpailu-urakka alkaa 23.3 keskiviikkona. Silloin kilpailevat tytöt sekä pojat lyhytohjelman parissa. Torstaina jatkavat tytöt ja pojat sitten vapaaohjelman parissa. Venäjän maajoukkue on tunnetusti ollut vahva taitoluistelussa ja hallitseva mestari löytyi myös Venäjän maajoukkueesta. Venäjän poisjäänti kisoista täten avaa hieman lisää mahdollisuuksia muille kilpailijoille.

Severi Hopsu, seve.hopsu@gmail.com