Baarin sisäänkäynniltä löytyi kyltti illan ohjelmasta.

Iltojen pimentyessä Tenho Restobarissa tunnelmaa riittää pizzan, kaljan sekä live-musiikin seurassa. Helmi levyjen uuden artistitulokkaan Lätsän levynjulkaisukeikka vuorossa. Lätsän debyyttialbumi tuli ulos Helmi levyt ja Joteskii Groteskii yhteisjulkaisuna. Lätsän musiikki on kotimaisen indien ja klassisen suomi-rockin väliltä.

Tenho Restobar sijaitsee Helsinginkadulla. Kadulla on ovi, josta sisään astuttaessa edessä on portaat yläkertaan. Portaiden yläpuolella baari aukeaa kotoisana ja tunnelmallisesti valaistuna kokonaisuutena. Yläkerran sijainti tuo ikkunoihin ihanat näkymät. Ikkunasta näkyvät puiden latvat ja pimeyden ansiosta Tenhon sisältä tulevat valot heijastuksina. Tunnelma on juuri se, mitä syysiltoihin tarvitaan. Sisältä löytyy sohvia ja kynttilöitä, tauluja ja postereita sekä muuta kotoisaa sisustusta. Peremmälle mentäessä baarin takaa paljastuu lava.

Ennen Lätsän keikan alkua soi hetkeen sopivaa musiikkia DJ Arwi Lindin johdolla. Arwi Lind on myös Helmi levyjen johtaja ja perustaja. Yleisö tilasi baarista ruokaa ja juotavaa. Lätsä ja muu porukka istuivat lavan lähellä odottamassa tähtihetkeä. 

“Jännittää ihan tosi paljon”, kertoo Lätsä esiintymisen lähestyessä.

Lätsä (Lauri Mattila) ennen keikan alkua.

Lavalle oltiin menossa kahdeksanhenkisellä kokoonpanolla. Porukka ei ole kertaakaan vetänyt biisejä niin, että kaikki olisivat olleet paikalla. Kyseessä oli siis erikoisesitys. Uudella levyllä on 10 biisiä, jotka kaikki esitettiin levynjulkaisukeikalla. Lätsällä ei ole levyltä yhtä lempibiisiä.

“Olen esiintynyt aiemminkin yleisölle, mutta nyt, kun on oma levy julkaistu, jännitys on todella suuri”, Lätsä jatkaa.

Pitkän odotuksen ja suuren jännityksen jälkeen keikka lähtee käyntiin. Yleisö on kerääntynyt lavan äärelle ja kaikki ovat valmiita keikkaan. Ensimmäinen biisi alkaa soida ja tunnelma kohoaa. Lavalla on hyvä meno ja kaikki ovat onnellisia. 

Keikalla tunnelma oli katossa.

Biisien välissä Lätsä kiittelee yleisöä paikan päälle tulosta ja kertoo samalla kaikille jännittävänsä paljon. Jännitys ei kuitenkaan näy lavalla lainkaan. Lätsän ääni kuulostaa hyvältä ja esiintyminen on luontevaa. Keikka sujuu kaikin puolin hyvin. 

Aplodit raikuivat joka biisin jälkeen. Yleisöä lisääntyi keikan edetessä. Biiseistä tuli nostalgisia fiiliksiä ja J. Karjalainen mieleen. Biisit jatkuivat ja tunnelma pysyi katossa.

Keikan jälkeen DJ laittoi taustamusiikit takaisin soimaan. Lätsän julkaistua levyä sai vielä ostettua paikan päältä. Tunnelma pysyi hyvänä baarissa. Juhliminen jatkui vielä pitkään syyspimeällä Helsinginkadulla.

Ikkunasta näkyi hienot näkymät.