Viimeisimmät alle 19 vuotiaiden MM-kisat pelattiin vuonna 2018. (Kuva: pxhere.com)

Salibandyliitto uutisoi kansainvälisen Salibandyliitto IFF:n päätöksestä lykätä U19-naisten MM-kisoja jo kolmannen kerran koronatilanteen vuoksi. Ruotsin Uppsalassa pelattavan MM-turnauksen uusin ajankohta on 1. – 5.9.2021.

Alkuperäinen ajankohta MM-kisoille oli viime vuoden toukokuussa. Ensimmäinen lykkäys siirsi turnauksen seuraavaan syksyyn. Toinen lykkäys siirsi MM-kisat tämän vuoden toukokuulle.

Uusin päätös lykkäyksestä siirsi kisat puolentoista vuoden päähän alkuperäisestä ajankohdasta. Pelaajille valmistautuminen on ollut raskasta. Ensimmäinen ja toinen lykkäys olivat odotettavissa vallitsevan tilanteen vuoksi, mutta uuteen lykkäykseen suhtautuminen oli pettyneempi

-Viime kevään lykkäykseen oli helppo varautua, koska koko muu maailma oli pysähdyksissä. Myös kausi oli loppunut ennen pudotuspelejä. Uusin siirto harmittaa todella paljon. Olin itse jo asennoitunut, että kisat pelataan aika varmasti jossain muodossa. Pettymys oli todella kova, kertoo maajoukkuepelaaja Meri-Helmi Höynälä.

U-19 maajoukkuepelaajien tuleva kesä tulee poikkeamaan paljon normaalista harjoituskesästä. Yleisesti kesällä kehitetään peruskuntoa ja voimatasoja, ja kuntopiikki sijoitetaan kevääseen. Pelaajien täytyy olla kovassa iskussa jo syksyllä

Vaihtoehtona on myös väläytelty kisojen perumista kokonaan. Kisojen siirtäminen on ongelmallista myös sen vuoksi, että seuraavan ikäluokan maajoukkueprojektia ei päästä aloittamaan, ennen kuin edellinen on saatu päätökseen.

Kisojen peruminen olisi todella harmillista, sillä nuorten MM-kisat ovat monelle pelaajalle yksi harvoista mahdollisuuksista päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä.

Samana syksynä pelataan myös naisten MM-kisat. Nuorten MM-kisajoukkueessa on pelaajia, joilla on jo jalka naisten maajoukkueen oven välissä. Höynälä on yksi näistä pelaajista.

-Tietysti täysi keskittyminen on seuraavassa tapahtumassa, mutta ajatus naisten kisoista on taustalla. Koen, että se lisää motivaatiota. Olen aikaisemminkin vetänyt kahta projektia päällekkäin, niin sen suhteen tilanne ei ole uusi, pohtii Höynälä. 

Mikäli kisat pelataan siinä muodossa kuin on tarkoitus, Suomi pelaa kisojen A-lohkossa, jonka muut maat ovat Puola, Saksa ja Sveitsi, kertoo salibandyliitto.

Suomen ottelut alkusarjassa ja ratkaisupelit:
Ke 1.9. klo 14.45 Saksa–Suomi
To 2.9. klo 14.45 Sveitsi–Suomi
Pe 3.9. klo 14.45 Suomi–Puola
La 4.9. Välierät
Su 5.9. Loppuottelu

(Kannen kuva: Rolandhino1)