Naisten salibandyn MM-kisat jatkuvat maanantaina. ( KUVA: Anssi Talvio)

Suomen naisten salibandymaajoukkue hävisi MM-kisoissa Sveitsille maalein 7-4. Kisaisäntä johti kahden erän jälkeen jo 5-2, eikä Suomen nuori joukkue enää toipunut tästä. Suomalaisille tappio oli karvas. Joukkue on nyt pakkovoiton edessä alkulohkon viimeisessä ottelussaan, mikäli he haluavat edetä suoraan puolivälieriin. Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä pelissään Saksan.

Kisoihin lähdettiin kovin tavoittein.

Ennen Sveitsin MM-kisoja Suomen tavoite oli selkeä. Tarkoituksena oli kirkastaa neljä edellistä MM-hopeaa kullaksi. Sunnuntain ottelu kuitenkin näytti, että siihen nuorella joukkueella on vielä matkaa.

Kotimaassa joukkueeseen ladattiin liiankin kovat odotukset. Suomi on mukana uudistuneella kokoonpanolla. Joukkueessa on 11 arvokisojen ensikertalaista ja keski-ikä on 23,7 vuotta.

Sveitsiltä myrskyvaroitus

Avausottelussa kaatui Puola maalein 14-3. Puolaa ei kuitenkaan voida pitää huipputason mittarina. Joukkue sijoittui edellisissä MM-kisoissa seitsemänneksi, mutta salibandyssa terävimmän kärjen ja muun maailman välinen ero on todella suuri.

Toisessa ottelussa Suomen joukkue sai vastaansa ensimmäisen oikean tasonmittarin. Vuoden 2017 MM-pronssimitalistit palauttivatkin suomalaiset maanpinnalle. Kisaisännät voittivat ottelun 7-4.

Vaikka Saksa pystyisikin yllätykseen, etenee Suomi todennäköisesti puolivälierävaiheeseen, lohkon toisessa päätösottelussa kohtaavat Puola ja Sveitsi. Jälkimmäinen joukkue on tässä ottelussa lähes yhtä suuri suosikki kuin Suomi omassa ottelussaan.

-Ensimmäisellä kympillä oli paikkoja ja jos olisin itsekin tehnyt paikoista maalit, niin tulos olisi voinut olla erilainen, Oona Kauppi totesi Iltalehdelle.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Sveitsi on lähempänä mitalien kirkastamista kuin Suomi.

Puolivälieräpaikka on edelleen todennäköinen

Suomalaisnaiset kohtaavat alkulohkon päätösottelussaan maanantaina Saksan. Voitolla paikka puolivälierissä varmistuu. Saksalaiset lähtevät otteluun isona altavastaajana. Joukkueiden kolmesta viimeisestä pelistä Suomi on voittanut kaikki maalierolla 41-3.

Suomi on joka tapauksessa mukana vähintään neljännesvälierissä, sillä A- ja B-lohkoista kaikki joukkueet pääsevät tähän vaiheeseen.

Suomi ennakkosuosikkina puolivälieriin

Puolivälierissä vastustaja on joko B-lohkon kolmonen tai C-lohkon kakkonen. Joukkueet on sijoitettu lohkoihin niin, että A- ja B-lohkoissa pelaavat ennakkoon kovimmat maat. Suomi lähtee näin puolivälieriin ennakkosuosikkina. Suomen alkulohkon viimeistä peliä voi seurata Yle TV2:sta ja Yle Areenasta maanantaina klo 18.55 alkaen.