Radiolinjan tuottaja Esa Lötjönen ( vas.) ja tapahtuman juontaja Eetu Laine viimeistelevät kalustoa juontajakilpailuun.
Radiofestivaalin 2019 juontajakilpailun finaali on juuri alkamaisillaan. Jännitys on käsin kosketeltavaa sekä kilpailijoiden että henkilökunnan keskuudessa. Kilpailijoilla kisakuume alkaa olla huipussaan. Sen huomaa erittäin hyvin vilkkaasta keskustelusta luokassa, jossa he odottavat kisan alkua.

Jenna Lahti Voionmaan koulutuskeskuksesta on vielä radiostudiossa vetämässä viimeistä harjoitustaan. Hänellä on matkassa mukanaan opettajansa Johanna Junttila, ”henkisenä tukena”, kuten he sanovat. Muut oppilaat ovat kannustamassa Jennaa Tampereella opistolla.

Johanna Junttila ja Sanni Pärssinen, lasin takana studiossa Jenna Lahti.

– Hyvillä fiiliksillä tässä mennään. Vielä ei jännitä. Olen opiskellut journalismia Voionmaalla, ja olen ollut jo töissä radio Moreenissa Tampereella. Ne seikat saivat minut innostumaan tästä kilpailusta, Jenna kertoo.

– Toivon Jennalle hyvää finaalia. En ole huolissani ollenkaan, Johanna kannustaa.

Radiostudiossa kilpailijoiden teknisenä ja myös henkisenä tukena on Laajasalon opiston radiolinjan tuottaja Sanni Pärssinen, joka myös valvoo kilpailusuorituksia.

– Minä olen tällainen ”studioemäntä”. Jännitin varmaan itsekin kilpailijoiden puolesta, koska heräsin puolilta öin viime yönä, enkä saanut enää nukuttua. Olen vähän sellainen myötäeläjä. Olen kuitenkin varma, että kilpailijoilla menee hyvin.

Esa Lötjönen, Laajasalon opiston radiolinjan vastaava tuottaja ja tapahtuman juontaja radiolinjan opiskelija Eetu Laine kertovat ilmassa olevan suuren urheilujuhlan tuntua.

– Onhan tämä jännittävä hetki, kun tapahtuman eteen on vaivaa nähty. Sitä miettii, onko jotakin jäänyt huomaamatta. Aamusta asti on kisatunnelma tiivistynyt ja urheilumieli kasvanut, Esa hehkuttaa.

– Mikäs tässä, hyvät fiilikset on. Minua jännittää varmasti yhtä paljon kuin kilpailijoita. Tsemmppiä heille kaikille! Mikä parasta, seuraava kaksituntinen saadaan kuulla hyvää radiota, Eetu iloitsee.

Finaali alkakoon!

Tuomareina toimivat Samuli Aaltonen Radio Nostalgialta, Tytti Shemeikka YleX:ltä ja viime vuoden Radiofestivaalin juontajakilpailun voittanut, Laajasalon opiston entinen opiskelija Niilo Helminen.

Keskustelu luokassa hiljenee ja ilmeet vakavoituvat. Kilpailijoita pyydetään siirtymään kilpailupaikalle.

Onnea matkaan kaikille kilpailijoille!

Teksti ja kuvat: Aki Korhonen