Magnesia Festival 2019. Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Maksullinen tapahtuma tarjoaa tanssia, joogaa, musiikkia ja mielenrauhaa.

Joogaan, rauhoittumiseen ja yhdessäoloon keskittyvä festivaali Magnesia Winter Getaway pidetään Suomenlinnassa ensi lauantaina. Tapahtumaan mahtuu 250 osallistujaa, ja tarjolla on joogaa elävän musiikin säestyksellä, vapaata tanssia, kohtaamisia sekä hengitysharjoituksia.

”Tarjoamme mahdollisuuden pysähtyä arjen keskellä ja kerätä energiaa ja elinvoimaa kevääseen. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla, vaan tapahtuma on suunnattu kaikille”, kertoo festivaalin perustaja, vastaava tuottaja ja mindfulness-ohjaaja Mari Rasimus.

Viidettä kertaa järjestettävä festari sai alkunsa Lonnan saarella kesällä 2016.

”Halusimme perustaa vaihtoehtoisen festivaalin perinteiselle suomalaiselle juhlimiselle.”

Rasimuksen mukaan kolmepäiväisten kesäfestivaalien kävijämäärä on kasvanut viisinkertaiseksi. Ensimmäinen tapahtuma houkutteli 500 kävijää. Viime kesänä kävijöitä oli 2 500. Lonnan saari kävi ahtaaksi, joten festivaali siirrettiin isompiin tiloihin Suomenlinnaan. Nyt on luvassa ensimmäinen talvitapahtuma.

Järjestäjät kertovat, että festivaaleilla käy eniten 20-40 -vuotiata kaupunkilaisnaisia, mutta myös miesten määrä on lisääntynyt.

”Kävijöitä yhdistää halu muutokseen”, kertoo Rasimus.

Vuonna 2018 Magnesia rekisteröitiin osakeyhtiöksi, ja tällä hetkellä tapahtuman parissa työskentelee kuusi osa-aikaista työntekijää ja paljon vapaaehtoisia.

Rasimuksen mukaan tapahtuman tulos on aina ollut plussan puolella, mutta numeroita hän ei kerro. 

” Meillä on hyvä tilanne, mutta ei tällä vielä täysipäiväisesti elä. Kyllä me muista syistä tätä festivaalia järjestetään.”

“Festivaaleilla pyritään löytämään parempi yhteys itseensä ja samalla myös muihin. Aikaisemmat kävijät ovat kuvanneet tapahtumaa taianomaiseksi”, Rasimus kertoo.