Pekingin olympialaiset ovat olleet käynnissä kohta viikon, ja tällä hetkellä suomalaisten mitalitilillä on yksi hopea ja kaksi pronssia. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät naisten 10 kilometrin väliaikalähtökilpailussa mitaleille torstaiaamuna.

Olympialaisia varjostavat kuitenkin Kiinan ihmisoikeuskysymykset sekä koronatoimet, jotka ovat aiheuttaneet hämmennystä, erityisesti miesten jääkiekkomaajoukkueen kapteenin Marko Anttilan eristys. Anttilan eristys kuitenkin päättyi tiistaina, ja keskiviikkoiltana hän pääsikin jo harjoittelemaan Leijonien kanssa. 

Perjantaina suomalaisten suorituksia jännitetään ampumahiihdossa naisten pikamatkassa, mäkihypyssä miesten suurmäen karsinnoissa sekä miesten jääkiekossa alkulohkon ottelua Latviaa vastaan.

Lauantaina kisataan naisten jääkiekon puolivälieräottelussa Japania vastaan, ampumahiihdon miesten pikamatkassa, taitoluistelussa sekä mäkihypyn suurmäessä.

Sunnuntain ohjelma alkaa aamuyöllä freestylen naisten slopestylen karsinnoilla. Samoihin aikoihin myös miesten alppihiihdon suurpujottelun ensimmäinen kierros alkaa. Aamupäivällä jatketaan ampumahiihdon takaa-ajolla, niin naisten kuin miesten sarjassa.

MIKKO PÄÄKKÖLÄ