KOK eli King Of Kings On International Bushido Federationin järjestämä ammattilais- ottelutapahtuma. KOK World Series järjestettiin Helsingin Kulttuuritalolla 29.2. 

Pok Bill (oik.) voitti höyhensarjan mestaruusvyön. (kuva:Leo Lehto)

Tapahtumassa nähtiin höyhensarjan mestaruusottelun lisäksi kymmenen muuta ammattilaisottelua. Painoluokkia olivat -60kg, -65kg, -71kg,-77kg, -85kg ja +95kg. Ensimmäinen King Of Kings järjestettiin vuonna 2009 ja nykyään tapahtuma näytetään 122 maassa 20 eri kielellä.

Ali Taimouri ottaa Aleksi Holmbergin iskun vastaan. (Kuva:Leo Lehto)

Tunnelma Kulttuuritalolla oli sähköinen. Lukuisat katselijat pitivät meteliä ja kannustivat suosikkejaan. Suomi oli vahvasti edustettuna Helsingin illassa yhdellätoista ottelijalla. Suomea edustanut Pok Bill otteli illan viimeisessä ottelussa, missä palkintona oli höyhensarjan mestaruusvyö. Suomalaisottelijat saivat suosionosoituksia ja kannatusta yleisöltä jatkuvasti, oli kyse sitten yksittäisestä perille menneestä lyönnistä tai tyrmäykseen päättyneestä voitosta. Suomalaiset menestyivät illan aikana hyvin, mikä miellytti katsojia. 

Niko Korventauksen lyönti menee perille. (Kuva:Leo Lehto)

Kehän laidalla korviin kantautui yleisön mylvinnän lisäksi valmentajien ja kulmamiesten jatkuva huuto, kun he jakoivat neuvoja ottelijoilleen. Otteluiden ja erien välissä DJ piti musiikilla huolen siitä, että tunnelma ei latistunut ja isolla näytöllä pyörivät kohokohdat valmistelivat katsojat seuraaviin eriin. Kehässä kuuluttaja teki oman osuutensa illan tunnelman kohottamisesta. Tapahtumassa ensimmäistä kertaa katsojina olleet Jere Kujala Ja Antti Mahkonen nauttivat KOKista koko illan. Illan kohokohdasta miehillä oli yhtenäinen mielipide.

-Abdin tyrmäys, se oli ihan sairas, Kujala ja Mahkonen kertovat.

Jere Kujala(vas.) ja Antti mahkonen nauttivat KOKista (kuva:Leo Lehto)

Tuo tyrmäys tapahtui illan toisessa ottelussa (-65kg), missä suomalaiset Abdifatah Khalif ja Korede Lawrence ottivat yhteen. King Of Kingsissä oteltiin kolme kolmen minuutin pituista erää, lukuunottamatta mestaruusottelua, missä oli viisi kolmen minuutin erää. Suomalaisten välisessä ottelussa ei päästy edes toiseen erään asti, sillä illan ainoa tyrmäys nähtiin, kun Abdin polvi iski Lawrencen leukaan ja tämä paineli unten maille. Combat Academy Finlandia edustava Abdi kertoi voitetusta ottelusta hyväntuulisena.

-Matsi meni just niin kuin pitikin. Ennakkoon tiesin kaverista, että se yrittää laittaa paljon painetta mulle, mikä on hyvä juttu, koska mulla on pitkät raajat. Mä tiesin, että sillon kun se yrittää iskeä mun kroppaan, mä hyppään ja isken sitä polvella naamaan. Se meni nappiin niin kuin pitikin, osu suoraan nassuun, Abdi kertoo.

Tyrmätty Lawrence saatiin onneksi suhteellisen nopeasti pystyyn ja pahemmalta loukkaantumiselta vältyttiin.

Abdifatah Khalifin polvi teki pahaa jälkeä. (Kuva:Leo Lehto)

Myös höyhensarjan mestaruusvyö jäi Suomeen, kun Pok Bill voitti illan viimeisessä ottelussa liettualaisen Igor Osinin. Ottelussa oteltiin täydet viisi erää ja Pokin voitto huudatti jo valmiiksi suomalaisten menestyksestä nauttinutta yleisöä 

Kulmamiehet pitivät huolta omistaan. (Kuva:Leo Lehto)

Pelkkää suomalaisten juhlaa ei Helsingissä koettu. Suomalaisista Niko Korventaus, Jussi Pirttikangas, Aleksi Holmberg ja Korede Lawrence hävisivät omat ottelunsa. Pirkka Suksi ja saksalainen Kirill Buller ottelivat tasan. Suomalaisittan Helsingin King Of Kings oli kuitenkin menestyksekäs tapahtuma, missä nähtiin hienoja otteluita ja tunnelma oli kohdillaan.