Harkitsetko uusien luistimien hankkimista ja vanhojen hävittämistä? Tähän kysymykseen Helsingin Sportti-Divari pyrkii vastaamaan laajalla valikoimallaan erilaisia luistimia ja ottamalla vanhat myyntiin.

Helsingin Sportti-Divari on seissyt omalla paikallaan Hämeentien varressa jo yli 26 vuoden ajan. Liikkeen perustamiselle idea syntyi yleisönosastolle kirjoitetusta mielipiteestä, jossa kerrottiin lapsen halusta harrastaa jääkiekkoa. Varusteiden kokonaishinta aiheutti huolta ja murhetta. Sportti-Divari tarjoaakin monipuolisesti eri lajien pääosin käytettyjä varusteita divarille sopivaan ulosmyyntihintaan. Liikkeessä on historian havinaa, mutta uusia ideoita ollaan kehittämässä koko ajan. Nykyisellä omistajalla Iida Katajaisella onkin mielessä, miten alkuperäistä ostetaan, myydään ja vaihdetaan- liikeideaa voisi jalostaa osaksi nykyaikaa.

“Nettikaupan perustaminen on vakavasti harkittava idea, joka kasvattaisi liikkeemme toimintaa ja monipuolistaisi palveluitamme”, Iida pohtii.

Kysyntää varmasti riittäisi nettimyynnin puolellakin. Pitkät perinteet omaava myymälä on saanut haalittua vakioasiakkaita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta aina Pohjois-Suomea myöten.

“Tämä vain vahvistaisi aloitettuja perinteitä, joita haluamme vaalia ja parantaa entisestään”, Iida toteaa.

Omistaja Iida Katajaisella on mielessään hyviä ideoita, joilla liiketoimintaa voisi kehittää. (Kuva: Henri Penttinen)

Asiakkaan astuessa sisään myymälään hän huomaa tulleensa urheiluvarusteiden aarreaittaan, koska tavaraa on, mistä valita lajista riippumatta. Syvyys-, pituus- ja leveyssuunnassa haarautuva myymälä viekin ostoksille tulleen henkilön juuri etsimälleen osastolle.

Liikkeen kirpputorimainen tunnelma nostattaakin pintaan tunteen, että asiakas on aina tervetullut myymälään. Taustalla ei pauhaa radio vaan myymälässä vallitsee seesteinen, miltei pysähtynyt aika, joka takaa kiireettömän ja mieluisan ostokokemuksen. Myyntitiskillä palvelualttius käynnistyy heti, jos asiakas näyttää epäröivältä tai ei löydä heti etsimäänsä.

Persoonalliset opastekyltit ovat olleet jo vuosia osa Sportti-Divarin ilmettä. (Kuva: Henri Penttinen)

Liikunnan riemu kuuluu kaikille

Nykyaikana liikunta uhkaa jäädä edelleen monilta haaveeksi, koska harrastukseen kuuluvat pakolliset joukkuemaksut ja kalliit varustehankinnat hirvittävät vanhempia. Suomi on ajautumassa tätä menoa kestämättömään tilanteeseen. Harrastuksen aloittamista ja tilipussia joudutaan tasapainottelemaan armottomasti monissa kotitalouksissa. Sportti-Divaria suosimalla onkin hyvät mahdollisuudet saada lapselle ensimmäinen joukkuelajikokemus jo varhain.

“Tietysti haluamme tarjota matalaa kynnystä varusteiden ostamiselle, jotta liikunta ja sen monipuoliset mahdollisuudet saadaan osaksi perhearkea”, Iida täsmentää

”Suomi on edelleen vahvasti myös hiihtomaa”, liikkeestä kerrotaan. (Kuva: Henri Penttinen)
Katulätkästä tuttu punainen maali nostattaa muistoja vanhemmissakin asiakkaissa. (Kuva: Henri Penttinen

Lajinsa viimeisiä linnakkeita

Alan liikkeitä tunteville henkilöille on käynyt vuosien mittaan selväksi, että isot syövät pienet, mutta Helsingin Sportti-Divarissa toiminnan jatkuvuus on taattu. Tasalaatuinen palvelu, pitkät perinteet ja monipuoliset palvelut saavat asiakkaat jatkossakin astumaan Sportti-Divariin sisälle hankintoja tekemään.

Myymälän katossa roikkuu monia paitoja ja takkeja, joita vuosien saatossa on kertynyt. (Kuva: Henri Penttinen)