Radalle mahtuu kerrallaan ajamaan 15 autoa. (Kuva: Julianna Öystilä)

Varikolla tunnelma tiivistyy,  kun päivän ensimmäiset rohkeat ajajat nousevat autojen kyytiin ja moottori pärähtää käyntiin. Ennen ajoa jokainen on käynyt vaihtamassa ylleen sopivan kokoisen ajohaalarin, sekä kypärä löytyy kaikkien päästä. Merkistä autot lähtevät liikkeelle, ja kiemurtelevat taitavasti radan kaarteissa. Kierros kestää kymmenen minuuttia, mustavalkoruutuinen lippu heilahtaa merkiksi viimeisestä kierroksesta, jonka jälkeen ajajat saapuvat maaliin. 

Varusteet täytyy olla kunnossa ennen ajoon lähtöä. (Kuva: Julianna Öystilä)

Kiihdytysautojen moniosaajat

Helsingin Käpylässä sijaitseva Kart in Klub tarjoaa vauhtia vauvasta vaariin. Kart in Clubin toiminta ulottuu pääkaupunkiseudun lisäksi myös Vantaalle, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun. 

Erinomainen aktiviteetti etenkin niille ihmiselle, jotka kaipaavat vaihtelua perinteisille lauantaikävelyille viikonlopun koittaessa. Kart in Clubin pyörittämisestä vastaava Sami Lappalainen kertoo, miltä tuntuu tarjota mieleenpainuva kokemus jokaiselle kävijälle. Lappalainen on lähtenyt toimintaan mukaan jo vuodesta 1999, jolloin myös Kart in Club on perustettu, ja on itsekin kokenut kiihdytysautojen ammattilainen.

Sami Lappalainen vastaa Kart in Clubin pyörittämisestä. (Kuva: Julianna Öystilä)

“Parasta on etenkin ensikertalaisten ilmeet ajon jälkeen. Jo ajajien ilmeistä huomaa, kuinka adrenaliini virtaa kehossa”, toteaa Lappalainen.

“Jokaisen kierroksen jälkeen noille isoille taulutelevisioille ilmestyy jokaisen ajajan kierrosajat sisältäen parhaan kierrosajan nopeuden, josta niitä pääse sitten ihmettelemään. Monet vanhemmat seuraavat usein radan reunustalla, mutta jotkut lähtevät myös itse ajamaan”, Lappalainen kertoo. 

Hän mainitsee, että etenkin viikonloppuisin radan täyttävät erityisesti 25-35- vuotiaat. Osa saapuu porukalla, toiset kahden ja osa yksin. Yksin ajettavien autojen lisäksi on mahdollisuus ajaa tandem-autolla, jotka ovat olleet pariskuntien suosiossa.

Nuoret edellä

“Haluamme olla vahvasti mukana tukemassa etenkin nuorten harrastustoimintaa. Lisäksi myös meille on tärkeä työllistää nuoria, siksi suurin osa henkilökunnastammekin on nuoria henkilöitä”, Lappalainen kertoo. 

“Onko teillä ollut selkeitä eroja kävijämäärissä?”

“Pikkujoulut ovat kiireisintä aikaa ehdottomasti. Tämä on ollut myös monien polttariporukoiden suosiossa, sekä erilaisia synttärijuhlia järjestetään myös paljon”, Sami kertoo. 

Lisäksi paikan päältä löytyy erilaisia kabinetteja, joissa on mahdollista järjestää esimerkiksi seminaareja, kokouksia tai syntymäpäiväjuhlia. Kaiken kruunaa hyvin varustellut saunatilat, jotka on mahdollista saada käyttöönsä kabinetin lisäksi. 

Esimerkiksi lasten synttäri huoneessa voi järjestää hauskat juhlat. (Kuva: Julianna Öystilä)

Mahdollisuus päästä kehittymään

Kart in Club järjestää myös myös koulujen syyslomien aikaan Karting-leirin, jonka kesto on kolme päivää. Leirillä pääsee suurimmaksi osaksi harjoittelemaan ajamista, lisäksi leirillä perehdytään erilaisiin kiihdytys-, ohitus-, ja jarrutustekniikoihin. 

Karting autosta löytyy ratin lisäksi jarru- ja kaasupoljin, myös penkkiä on hyvä säätää sopivaan asentoon. (Kuva: Julianna Öystilä)