Sirkka -romaanin julkaissut kirjailija, toimittaja sekä Laajasalon opiston alumni Anni Saastamoinen esiintyi eilen opiston juhlasalissa.

Anni Saastamoinen luennoi maanantaiaamuna tunnin ajan aiheinaan radiotoimittajan ja uutistenlukijan työ. Paikalla oli noin sata kuulijaa, pääosin Laajasalon opiston mediaopiskelijoita ja -opettajia. Saastamoinen kertoi kokemuksiaan toimittajan työstä, soitti radion sähkeuutisia sekä kertoi, mikä uutisten kirjoittamisessa on olennaista. Hän myös vastaili moniin yleisön esittämiin kysymyksiin. 

Saastamoisen vierailu on osa tämän viikon perjantaina vietettävää alumnijuhlaa, johon saapuu useita entisiä ja nykyisiä opiskelijoita.

Saastamoiselta ilmestyi syksyllä  2019 Sirkka -niminen romaani, joka käsittelee tavallisuutta ja tavallisia ihmisiä. Kirjan on julkaissut kustannusyhtiö Kosmos.


Saastamoinen on tunnettu Yle Areenassa julkaistusta Depressiopäiväkirjat-podcast -sarjasta, jossa hän kuvailee sairastamaansa masennusta. 

Kirjailija on opiskellut radiotoimittamista Laajasalon opistossa lukuvuonna 2011-2012. Nykyään hän työskentelee Iltalehdessä toimittajana sekä lukee uutisia Bauer-medialla. 

 

Kirjailija ja toimittaja Anni Saastamoinen kertoi, että radiouutisten lukijan pitää olla rauhallinen ja läsnä tilanteessa. Kuva: Katariina Aho