Miehet kaipaavat seksin lisäksi hellyyttä, halauksia ja keskustelua. KUVA: creative commons.

Jokaisella ihmisellä on oikeus omaan kehoonsa. Ihmiset saavat tehdä omalla kehollaan mitä haluavat. Jos nainen myy itseään omasta vapaasta tahdostaan täydessä ymmärryksessä nauttien omasta työstään, tuottaen hyvää oloa myös muille, miksi se olisi huono asia? Miksi asia edes kuuluu meille muille? 

Isa Häkkinen, 27, on seksityöläinen avoimesti. Ylen haastattelussa 18. tammikuuta hän kertoo, ettei saisi mistään muusta työstä näin paljon palkkaa ja samaa itsemääräämisoikeutta. Artikkelissa hän kertoo työskentelevänsä itselleen ja saa itse päättää kenet ottaa asiakkaakseen ja kuinka paljon palvelut maksavat. Häkkinen tekee säännöt selväksi: kondomi on pakollinen, suuseksi käy, anaali ei. Keskivertoasiakas on Häkkisen mukaan keski-ikäinen, hyvätuloinen ja yksinäinen mies, joka kaipaa seksin lisäksi hyväilyä, halailua ja keskustelua. Kuulostaa siltä, että miehet potevat läheisyyden kaipuuta. 

Seksityön ajatellaan olevan likaista ja hävettävää työtä, jossa naisia käytetään hyväksi. Mielestäni seksityö ei ole lainkaan likaista, vaan suurimmaksi osaksi ihmisten auttamista mielenterveyden kannalta oleellisella asialla. Seksityöntekijä on ikään kuin mielenterveystyöntekijä ottaen huomioon myös ihmisen seksuaaliterveyden.

Häkkinen kertoo myös, ettei voi hankkia työtiloja tai assistenttia vastaamaan asiakkaiden yhteydenottopyyntöihin, koska tällöin hänen työnsä tulkittaisiin parittamiseksi, joka on Suomessa laitonta. Suomessa parituslainsäädännöllä pyritään estämään seksin osto ihmiskaupan uhreilta, mikä on hyvä asia. Mielestäni on kuitenkin uhkatekijä, ettei seksityöläinen voi hankkia itselleen työtilaa, vaan joutuu tekemään työtä kotonaan. Kuka meistä haluaa asiakkaan ovelleen pimpottelemaan ja vaatimaan palveluja myös työaikojen ulkopuolella? Roolit työ- ja yksityiselämässä pitää pystyä erottamaan toisistaan, aivan kuten useimmissa muissakin ammateissa.

Sosiaalisessa mediassa naiset kuvailevat seksityöntekijöitä häpeällisinä avioliiton rikkojina ja huorina. Keskustelu on yltynyt niin asiattomaksi, että keskustelulangat on poistettu sekä Vauva.fi- että Suomi24 -palstoilta. Miksi nainen on naiselle susi? Mielestäni avioliiton rikkovat ne kaksi ihmistä, jotka ovat suhteessa keskenään. Tässä maassa, jossa miehet ovat enemmän oikeutettuja panemaan, naisten tulisi tukea toisiaan.