Harri edustaa tätä nykyä myös SC Hawksia.

Harri Linko on salibandyn monitoimimies.

Tamperelaislähtöinen Harri Linko, 63, on toiminut aktiivisesti salibandyn parissa pian 10 vuotta. 20 vuotta Vantaalla asuneen miehen kaksi nuorinta poikaa, Miro ja Luka, aloittivat pikkupoikina salibandyn harrastamisen, joka vei isänkin mukaan seuran toimintaan. 

Valmennustehtävät alkoivat aikanaan Korson Kaikun palveluksessa, eikä Linko ole muissa seuroissa valmentajan tehtävistä vastannutkaan. Kun KorsKa:n uusia juniorijoukkueita perustettiin, Linko otti vastaan valmentajan pestin. Häneltä löytyy myös ensimmäisen tason salibandyvalmentajan koulutus.

“Aloitin KorsKa:ssa seuratyöntekijän hommissa 2012, jolloin kuuluin neljän eri juniori-ikäluokan joukkueiden valmennusryhmiin. Valmensin molempia poikiani heidän joukkueissaan”, Harri taustoittaa.

Pääpaino alkoi myöhemmin keskittymään nuoremman, vuonna 2004 syntyneen Luka-pojan valmentamiseen. Omien poikien valmentaminen ja heidän pelaajina kehittymisen seuraaminen onkin ollut Harrille aina suurin ilo valmentajana. Lukan siirryttyä kauden 19-20 jälkeen SC Hawksiin, myös Harri alkoi pohtimaan omia tehtäviään.

“Intressi mennä oman pojan mukana oli kova. Ajattelin myös, että voisi olla Lukalle helpompi kulkea minun kyydillä treeneihin ja peleihin.”

Linko vaihtoi poikansa mukana seuraa. Tällä kertaa häntä kuitenkin odottivat joukkueenjohtajan tehtävät, joita hän oli hoitanut myös korsolaisseuran miesten joukkueessa.

“Hawksissa oli valmennusasiat silloin kunnossa, joten tarjosin omaa osaamistani joukkueenjohtajan tehtäviin. Jatkoin myös samalla KorsKa:n miehissä samaa hommaa”, Linko kertoo. 

Lingon kodin seinällä komeilee kuva muistuttamassa valmennusuran alkuajoista.

Joukkueenjohtajana hänellä on paljon isoja ja pieniä asioita hoidettavana. Linko vastaa käytännössä joukkueen kaikista kentän ulkopuolisista asioista.

“Yksi iso asia on osallistua kauden budjetin rakentamiseen. Joukkueenjohtajana olen ikään kuin liittymäkohdassa. Olen joukkueen edustaja seuraan päin ja seuran edustaja joukkueeseen päin. Huolehdin joukkueen yhteystiedoista ja lisensseistä, että ne ovat kunnossa. Vastaan myös pelireissuista eli majoituksista ja ruokailuista”, hän listaa.

“Tehtäväni on myös valvoa joukkueen arvojen ja sääntöjen toteutumista. Lisäksi annan joukkueesta kuvan käytökselläni, eli en kulje peleissä rööki hampaissa ja kaljatuoppi kädessä huutelemassa törkeyksiä käytävillä. Pyrin olemaan hyvä esikuva pelaajille”, Linko sanoo.

Hän on nykyisessä tehtävässään toiminut myös valmennuksen apuna peleissä. Linko tekee pelien aikana laukaisukarttaa, eli mistä heidän joukkueelleen tehdään maalit ja mistä he itse laittavat palloa sisään.

“Peliin tulee paneuduttua vieläkin, ei meinaa pysyä turpa kiinni”, hän naurahtaa.

Linko katsoo tulevaisuuteen kausi kerrallaan. Hän ei sulje pois mahdollisuutta palata vielä valmentajaksi.

“Varteenotettava mahdollisuus olisi vielä kouluttautua lisää valmennuksen parissa. Pitkälti kuitenkin luulen, että Lukan tilanne vaikuttaa aina myös omaan tilanteeseeni. Ei ole myöskään mahdotonta keskittyä jälleen pelkästään KorsKa:n joukkueeseen. Aika paljon riippuu siitä, missä poikani pelaavat.”