Tänään aamupäivästä Salibandyliigan kahdeksan parhaan joukkueiden päävalmentajat ja kapteenit saapuivat Sanomatalolle kertomaan puolivälierien vastustajavalinnat. Salibandyssä runkosarjan voittaja saa valita sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueistaan itselleen parasta vastustajaa. Seuraavaksi on toiseksi sijoittuneen vuoro jne.

Runkosarjan voittaja tamperelainen Classic valitsi parikseen jyväskyläläisen Happeen. Näin ollen runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Happee pääsee haastamaan sarjakärjen, kuten ilman valintajärjestelmää olisi ollut.

Seuraavaksi lavalla saapui Espoon Oilers ja valinta kohdistui niin ikään espoolaiseen joukkueeseen eli Westend Indiansiin. Näin ollen yksi espoolainen joukkue tulee olemaan varmasti välierissä. Tämä ottelupari oli odotetuin ja sen toteutuminen miellytti molempia joukkueita.

Kolmanneksi runkosarjassa sijoittunut helsinkiläinen EräViikingit oli seuraavana valintavuorossa. He päätyivät lopulta Seinäjoen Peli-Veljiin. Näin runkosarjan kolmonen kohtaa runkosarjan seitsemännen joukkueen.

Viimeiseksi puolivälierään jäivät Nokian KrP ja Turun Palloseura, joiden viimevuotinen kiihkeä puolivälieräsarja saa uuden osan.

Espoon derby helmenä

Puolivälierien odotetuin sarja on Espoon derby. Oilersin ja Indiansin sarjasta voidaan odottaa tasaista ja paikoin jopa kiihkeää. Millainen vastustajan Westend Indians saa Otto Lehkosuon mielestä Oilersista:

“Erittäin mieluinen vastustaja. Tuo oli siistein, mikä pysty tulemaan”.

Millä Oilers kaatuu neljä kertaa?

” Samoilla lääkkeillä kuin runkosarjassakin, vaikka hävittiin kyllä molemmat pelit. Tuntui siltä, että olimme molemmissa askeleen edellä. Siellä tuli mustia hetkiä, mitkä saadaan nollattua kyllä”.

Mitkä ovat olleet Indiansin pelin vahvuuksia tällä kaudella?

” Pallollinen pelaaminen, johon ollaan voitu tukeutua. Nyt ollaan saatu puolutuspää tukittua viime kaudesta. Se näkyy noissa päästetyissä maaleissa. Se on sellainen lisä tälle kaudelle”.

Miten runkosarjan sijoitus tyydyttikö vai jättikö hampaankoloon jotain?

“Jäi ehdottomasti hampaankoloon. Se on vain hyvä, että on nälkää pudotuspeleihin. Kotietua lähdettiin hakemaan, sitä ei saatu”.

Classic suosikkina pudotuspeleihin

Kolmena viime keväänä liiga on päättynyt Classicin mestaruusjuhliin. Nyt joukkue lähtee hakemaan neljättä peräkkäistä mestaruutta. Millä fiiliksin Classicin Nico Salo lähtee näihin pudotuspeleihin?

“Innolla odotan kevään pelejä. Kyllä Happeen kanssa on pitkä historia yhteisiä sarjoja ja matseja. Vauhtia on aina riittänyt. Jyväskylässä on aina hyvä tunnelma ja se on kuuma paikka pelata vierasjoukkueelle”

Ylivoimaisesti runkosarjan voittanut Classic saa kuitenkin pelata Happeeta vastaan mikäli mielii jatkoon. Missä Classicilla on petrattavaa pelissään ottelusarjaa myös silmällä pitäen?

” Kyllä se on pelin hallinnan pitämisessä. Happee tykkää pelata suoraviivaista ja vauhdikasta päästä päähän- peliä. Me halutaan pitää enemmän kontrollissa ja pelata sitä omaa peliämme. Se on se, mihin me pyritään”.

Puolivälierät starttaavat 6. maaliskuuta. Ottelusarjat pelataan paras seitsemästä, joten neljä voittoa vaaditaan jatkoon. Otteluparit ovat siis: Classic- Happee, Oilers- Indians, EräViikingit- SPV ja Nokia KrP- TPS

Kuvat: Turo Timonen