Kuva: Anssi Koskinen

Mielestäni lahjakkaita lupauksia ja harrastajia on tasaisesti kaikkialla.

Selvää on kuitenkin se, että laji, jota kaikki voivat harrastaa, syö tulevaisuuden tähtiä muista lajeista. Mikseivät nämä reikäpallon lätkiät menisi vaikka pelaamaan jääkiekkoa tai jalkapalloa, näistä lajeista voi sentään tehdä ammatin itselleen. Nopea juoksija tai nopean reaktiokyvyn omaava pelaaja pystyisi hyödyntämään taitojaan olympialajeissa esimerkiksi pikajuoksussa tai aitajuoksussa. Silloin pystyisi sentään voittamaan olympiakultaa, joka on salibandyssa mahdotonta. Emmehän halua, että meille käy kuin Meksikolle, jossa kaikki,  jotka osaavat juosta, heittää tai hypätä ovat jo Yhdysvaltojen puolella. Emme mekään halua sitä kohtaloa,  että kaikki lahjakkaat lähtisivät Ruotsiin tai Venäjälle

Salibandyssa on lahjakkaita pelaajia, heidän joukossaan on myös näitä sankareita, jotka eivät muualle päässeet niin menivät salibandyyn. Tätä kautta monen lahjakkaan ura tärveltyy siinäkin, kun kaveri ei tiedä salibandyn ideaa tai tarkoitusta. Uskallan myös väittää, että nämä harrastajat,  jotka ovat väkisin laitettu reikäpallon pariin,  varmasti menestyivät jossain muussa lajissa.

Salibandy on hauska ja mukava harrastus. 

Silti se on pieni laji, josta vain murto-osaakin pienempi pääsee ammattilaiseksi

Todennäköisesti nämäkin yksilöt olisit NHL- tason pelaajia tai edes Liiga- tason, jos olisivat jaksaneet kantaa treenikasseja hallille  ja takaisin. Salibandymaila ja pelikenkäpussi olivat houkuttelevampi vain painon takia.

Tulevaisuuden suuri uhka on salibandyn kasvu, ilman rahaa. 

Vaikka pelaajia olisi miljoona ilman rahaa se ei johda mihinkään.

Monelle muussa lajissa menestyneelle urheilijalle salibandy on usein helpompi tie. Se vaatii vähemmän kuin jääkiekko, yksilöpaineet eivät ole niin suuret kuin yleisurheilussa. Tämän kaiken lisäksi vanhemmat eivät nipota siitä, että lapsi ei harrasta urheilua. On selvää, että nuori lahjakas urheilija haluaa menestyä mielihyvän ja hyväksytyksi tulemisen takia. Nopea pikajuoksija saattaa tajuta sen, että hän on nopea, mutta kilpailu on kovaa,  joka tekee menestymisen paljon vaikeammaksi. On siis helppo käydä kaupassa ja ostaa maila,  jolloin hän on kentän nopein pelaaja ja menestyy helpommin tätä kautta. Jääkiekko ja salibandy ovat mailapelejä, vaikka olisi kuinka hyvä kiekkoilija,  on helppo valita salibandy ja loistaa siinä, koska se vaatii vähemmän aikaa ja varusteitakaan ei tarvitse huoltaa samalla tavalla kuin jääkiekossa.


Salibandy joukkue BB-88 entisen valmentajan mukaan:

‘’Laji vie lahjakkuuksia muualta’’.

‘’Lajissa on taitavia nuoria, jotka menestyvät tässä lajissa, mutta menestyisivat myös muissa lajeissa’’(.