Olga Heikkala, 20, on näytellyt suomalaisessa klassikkosaippuasarja Salatuissa elämissä Mira Jokista jo keväästä 2018 lähtien. Alkuun tiukkana oppilaskunnan puheenjohtajana sarjaan astellut hahmo on vuosien varrella saanut aivan oman tarinansa.

Heikkalan hahmo on herättänyt tunteita katsojissa aina ensiesiintymisestään asti. Alussa huomio oli negatiivissävytteisempää, sillä Mira Jokinen ajoi vanhan suosikkihahmon surun partaalle kiusaamisellaan. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin päinvastainen.

Yksi merkittävimmistä juonenkäänteistä Heikkalan hahmon kasvutarinassa on ollut se, kun Miran ja hänen kiusattunsa Violan välille alkoi kehkeytyä ystävyyden myötä romanssi.

’’Vihamiehistä tulikin rakastavaiset, ja sen ympärillä onkin sitten sattunut kaikenlaista kommellusta’’, Heikkala tokaisee.

Kyseinen pariskunta on ollut sarjassa hyvin suosittu, ja sosiaalisesta mediasta löytyy lukuisia fanisivustoja Miralle ja Violalle. Fanikunta kutsuu kaksikkoa niin sanotulla ’’paritusnimellä’’ Miola.

Julkisuus on vaikuttanut jonkin verran Heikkalan itsetietoisuuteen, kun hän on kohdannut tilanteita, joissa joku katsoja on tunnistanut hänet sarjasta.

’’Enemmän ongelmia sen kanssa oli noin vuosi sitten, kun jengi alkoi tunnistamaan. Tuli paineita siitä, mitä voin tehdä somessa tai esimerkiksi baarissa.”

Heikkala kokee kuitenkin rentoutuneensa asian suhteen, eikä hän ajattele asiaa nykyään sen enempää.

’’Nykyään on vaikea erottaa, onko käyttäytymiseni sellaista, mitä se olisi muutenkin. Vai onko se muovautunut sen mukaan, millainen fiilis mulla oli vuosi sitten julkisuudesta.’’

Kuuntele koko haastattelu: