Jääkiekon miesten Suomi-sarjassa pelattiin perjantaina 11.3. Seinäjoella urheilujuhlamaisesti S-kiekon viimeinen kotiottelu kaudella 2021-2022. Vastaan asettui HC Giants alimiehitetyllä kokoonpanolla. Tiedossa oli jo, että playoffs – paikkaa ei saada, joten S-kiekko lähti otteluun rennoissa merkeissä. Kauden aloitus oli ollut huono ja tarvittava loppukirin S-kiekko sai vasta vuoden alussa, joten sen takia HC-Giantseja vastaan pelatussa ottelussa ei panoksia ollut.

S-Kiekko ja HC Giants

Kotipelin tunnelma oli käsin kosketeltava

Hallille saapuessani tunnelma oli käsin kosketeltavan hieno. S-kiekon kotihalli on hieno, vaikka Seinäjoella jalkapallo on isommassa nosteessa niin puitteet olivat kuitenkin Mestis-kiekon tasolla. Muutenkin yleisfiilis oli tervetullut, sillä siellä oli paljon paikallisia, jotka jo entuudestaan tunsivat toisensa.

Peliin oli kerääntynyt sankoin joukoin ihmisiä seuraamaan S-kiekon kotipeliä

Päävalmentaja Pasi Määttänen on tyytyväinen joukkueensa toimintaan 

Vaikka tämä oli Määttäsen viimeinen kausi S-kiekon päävalmentajana, ei kausi mennyt Määttäsen suunnitelmien mukaan.

“Tarkoitus oli pyrkiä kauteen lähtiessä playoffs – paikan saavuttamiseen, mutta siihen emme pystyneet. Olen silti ylpeä poikien kehittymisestä jääkiekkoilijoina ja toivon heille hyvää jatkoa”, kertoi Pasi Määttänen. 

Määttänen ehti valmentaa kolmen kauden ajan yrittäessä nostaa S-kiekon tasoa, joten viimeinen kotiottelu oli hänelle myös tärkeä.

“Lähdemme tietysti voittamaan peliä, vaikka tällä pelillä isoja merkityksiä ei enää ole sarjataulukon kannalta. S-kiekon mentaliteettiin kuuluu aina voittaminen”, mainitsee Määttänen.

S-kiekon menestystä häiritsee kuitenkin Suomi-sarjassa pelaaminen, sillä 2000-luvun lopussa olisi ollut mahdollista Mestikseen siirtyä, mutta seuran taloudellisen tilanteen takia se ei kuitenkaan ollut mahdollista.

S-kiekon päävalmentaja kaudella 21-22 Pasi Määttänen

S-kiekon kannattajat pitivät hallissa yllä tunnelmaa 

Pelin alkaessa oli faneja saapunut sankoin joukoin paikalle ja tunnelma oli suomisarjan peliin nähden hyvä. Tunnelmaa luotsi pelina aikana yllä rumpuryhmä ja kannustushuudot. Tunnelma pelin aikana oli maittavat, kahviosta tuli hyvät tuoksut, peli oli itsessään hyvä tasoista ja tilanteita syntyi. Oli kuitenkin selvää, että hallia ei saatu täyteen koronan takia ja tilaa katsomossa olisi vielä ollut.

“S-Kiekon kotipeleissä on aina tunnelmaa”, kertoi Justus Rosqvist 

S-kiekon hyökkääjä Justus Rosqvist

Miten kauden viimeinen kotipeli sujui?

“Peli sujui ihan hyvin ja pelattiin niin kuin meidän pitikin ja paljon tuli ainakin maaleja, eli hyvä suoritus koko joukkueelta”.

Minkälainen tunnelma kauden 21-22 viimeisessä kotipelissä oli?

“Viimeinen kotipeli niin paras tunnelma tänä kautena oli koko hallissa ja porukkaa oli myös paljon. Tuntui hyvältä, kun kannattajia oli päässyt niin hyvin paikalle”.

Miten S-kiekko on pelannut tällä kaudella?

“Alkuun lähti heikosti ja meillä oli pelaajista pulaa, mutta nousujohteinen kausi saatiin aikaiseksi. Loppua kohti saatiin hyvä nousu sarjataulukossa, mutta vähän liian myöhässä se kiri saatiin, jonka tuloksena playoff – juna ehti jo mennä. Lopullinen sijoitus oli 12. sarjataulukossa”.