Kuluttajien suosio ruoan verkkokauppaa kohtaan on lisääntynyt koronapandemian aikana merkittävästi. Kuva:Pixabay

Kotiin tilattavien ruokakassipalvelujen määrä kasvoi moninkertaiseksi koronakriisin aikana. Päivittäistavarakaupoissa uskotaan, että verkosta tehtävät ruokaostokset ovat tulleet jäädäkseen. 

Ruoan verkkokaupan osuus on noussut Suomessa hurjasti korona-aikana. Ylen joulukuussa 2020 julkaisemassa artikkelissa todettiin esimerkiksi niin K- ja S-kaupparyhmien perustaneen yli 200 uutta ruoan verkkokauppaa eri puolille Suomea viime vuoden aikana. Suunta saattaa olla jyrkästi ylöspäin niin pitkään, kun poikkeusolot jatkuvat.  

Moni ei välttämättä käy enää perinteisessä kivijalkakaupassa, vaan hankkii kaikki tarvittavat ostokset netistä. On kuluttajia, jotka käyvät normaalisti päivittäistavarakaupoissa ja kuluttajia, jotka tilaavat ostoksensa ruokakassipalvelun kautta. Tilausten tekeminen verkossa on tehty helpoksi, joten monet kokevat ajan säästyneen arjen muihinkin menoihin.

Myös kaupat ovat heränneet samaan ilmiöön. Prisma Hertsin johtajan Riitta Hännisen mukaan Herttoniemen Prismassa Helsingissä tilanteeseen on varauduttu hyvin.

“Verkkokaupan osuutta on kasvatettu koronan myötä”, Hänninen kertoo.

Koronaepidemian aikana kaupat ovat olleet hyvin tärkeässä asemassa tavallisen ihmisen elämässä. Muiden yhteiskunnallisesti tärkeiden paikkojen ollessa suljettuina kauppojen rooli on korostunut merkittävästi. Siksi muutoksiin on varauduttu entistä paremmin. 

“Asiakkaiden määrä on ollut kasvussa koronan alkamisesta lähtien”, Hänninen toteaa. 

Monet kauppiaat kuitenkin yllättyivät verkkokaupan nopeasta kasvusta. Esimerkiksi Ylen joulukuussa julkaistussa artikkelissa Keskon digitaalisten palvelujen johtaja Antti Rajala odotti nettiostotilausten määrän olevan 5-10 vuoden päästä nykyisellä tasolla, mikä on kuitenkin saavutettu jo nyt koronavuoden aikana. Kehitys kertoo hyvin paljon siitä, kuinka radikaalisti kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttunut poikkeusolojen aikana. Kun ihmiset eivät voi esimerkiksi koronatartunnan takia asioida lähimmässä päivittäistavarakaupassa, elintarvikkeiden tilaaminen netistä jää usein ainoaksi vaihtoehdoksi. 

On kuitenkin huomioitava myös näin poikkeusaikoinakin, että vaikka nettikaupan suosio on suorastaan räjähtänyt, eivät perinteiset kivijalkakaupat ole katoamassa mihinkään. Asiakkaat löytävät varmasti jatkossakin niin isompiin kuin pienempiin päivittäistavarakauppoihin. Verkkokaupasta tilaaminen tulee vain toiseksi rinnakkaiseksi vaihtoehdoksi tehdä arjen tärkeimmät ostokset ilman kaupassa käyntiä. Kaupat todennäköisesti uudistuvat tämän myötä paljonkin, kun verkkokauppaostoksille suunnatut tilat laajenevat tulevaisuudessa. Asiakkaat ovat kuitenkin kaupoille elinehto. Asioi sitten tavallisesti paikan päällä tai verkkokaupassa.

Kansikuva: Wikimedia Commons