Muun muassa Whitney Houston ja Depeche Mode palkittiin kunnianosoituksella.

Vuoden 2020 lisäykset Rock and Roll Hall of Fameen julkaistiin eilen. Tuoreimpiin kunnianosoituksen ansaitseviin artisteihin ja bändeihin lukeutuvat Depeche Mode, Nine Inch Nails, Doobie Brothers, T. Rex, Whitney Houston ja räppäri Notorious B.I.G.

Närää fanien keskuudessa aiheutti yhtyeiden, kuten Judas Priestin, Iron Maidenin ja Motörheadin puuttuminen palkittujen joukosta. Vain hetki julkistusten jälkeen rock- ja metallimusiikin ystävät ottivat Twitterissä kantaa nimilistaan.

Judas Priestin ulos jääminen Hall of Famesta harmittaa faneja

”Rock and Rollin Hall of Fame on pelkkä hiton vitsi. Doobies ja T. Rex sentään pääsivät mukaan”, yksi tuohtunut fani kirjoitti.

”Whitney Houston teki popmusiikkia. Hän ei ole ikinä laulanut rockia eikä tehnyt omia biisejään. Tämä on häpeällistä”, toinen tilitti.

Myös kritiikkiä herättäneiden artistien puolustelijoita löytyi.

”Rock syntyi bluesista, soulista ja gospelista. Tehkää kotiläksynne ennen kuin vingutte Whitneystä”, edesmenneen laulajan fani kirjoitti.

Kunniamainintaa vaille jääneen metalliyhtye Judas Priestin nykyinen kitaristi Richie Faulkner otti osaa keskusteluun Twitterissä.

”Olen sanonut tämän aikaisemminkin, mutta Judas Priest on tehnyt musiikkia ja kiertänyt maailmaa esiintyen uskomattomille faneille jo 50 vuoden ajan. Se on suurin kunnia, jonka tiedän”, hän totesi.

”Rock and Roll Hall of Famen kaltaiset instituutiot on perustettu tällaisten bändien valamalle pohjalle ja huomiotta jääminen on täysi vitsi”, hän jatkoi.

Hall of Famea on aikaisemminkin kritisoitu erikoisista valinnoista. Esimerkiksi vuonna 2016 rap-ryhmä NWA:n nimeäminen herätti ärtymystä rockfanien keskuudessa