Modernia Rock `N Rollia positiivisella energialla.

Rockin kuolemasta puhutaan alan mediassa nykyään jatkuvasti. Uusien bändien on vaikea saada näkyvyyttä ja valtavirran suosion ovat kaapanneet Hip Hop- ja Pop -artistit. 

Perjantaina 6.9.19 Mikonkadun On The Rocks-klubilla saimme kuitenkin jälleen todisteen siitä, että rock todellakin elää ja voi erittäin hyvin.

Kello on vähän vaille yhdeksän illalla ja väkeä alkaa pikkuhiljaa kertyä On The Rocksin alakertaan. Näkymä on kuin mistä tahans rokkibaarista, tosin Turbojugend-farkkuliivejä näkyy ehkä hieman tavallista enemmän.

Illan aloitti hard rock trio The Backstabbers, joka tarjoili rouheaa Motörhead-henkistä menoa. Yleisö vaikutti keikan aluksi hieman ujolta, kuten arvata saattoi, mutta loppujen lopuksi yhtye sai porukan hyvin mukaan ja setin loppupuolella rohkeimmat virittivät jopa pientä moshpittiä. 

Onnistunut tunnelma, pitkän prosessin jälkeen.

Illan pääesiintyjä The Empire Strikesin meno oli paikoitellen tempoltaan hieman

rauhallisempaa, mutta silti energistä. Vuonna 2012 perustettu, pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva yhtye, julkaisi jo kolmannen albuminsa “The Charm”. Yhtyeen kokoonpanoon kuuluvat Tommi Tuoriniemi -kitara ja laulu, Topi Tarkki -lead kitara, Paavo Kuukasjärvi -basso ja yhtyeen tuorein kiinnitys Otto Haapanen -rummut.

Sain myös kunnian jututtaa herrasmiehiä vähän ennen keikkaa.

Mitkä ovat tunnelmat, nyt kun uusi albumi julkaistaan?

“Aikaisempien levyjen kanssa ei ole onnen seassa ollut samanlaista helpotuksen tunnetta, kuin tällä kertaa. Nyt kun albumi on julki. Ei tarvitse enää miettiä”, Paavo vastaa.

“Aika onnistunut olo. Tekoprosessi käynnistyi kuitenkin jo keväällä 2017. Aluksi oli tarkoitus tehdä vain EP, mutta sitten päädyimme tekemään lisää biisejä, ” Tommi jatkaa.

Kenellä on pääsääntöisesti sävellysvastuu?

Tommi:

“Yleensä minulla tai Topilla on perusidea, jonka päälle lähdetään rakentamaan. Sovitukset tehdään yhdessä, ellei kellään ole aivan ehdotonta vaatimusta, että jokin asia pitäisi soittaa tietyllä tavalla.”

“Äänityssessioissa teimme muutaman kappaleen porukalla alusta loppuun,” Vastaa Topi.

Poikkeaako uusi julkaisu aikaisemmista albumeista?

“Kappaleet ovat todella hyviä, mutta ne ovat olleet todella hyviä edellisillä levyillä. Panostimme hieman enemmän loppupään tuotantoon. Kosketinsoittimia on ollut mukana ennenkin, mutta uudella levyllä niitä kuullaan vielä enemmän. Mukana on myös puhaltimia, viuluja ja Gospel-henkistä taustalaulua, mutta ei yliampuvasti,” Tommi kertoo. 

Positiivista energiaa.

Kello 22.00 show pärähtää käyntiin. The Empire Strikesin muusiikki on samalla modernia, mutta perinteitä kunnioittavaa Turbonegron ja The Hellacoptersin jalanjäljissä kulkevaa Rock`N Rollia. Uusimman albumin single julkaisu “Rainmaker” avaa pelin. 

Väkeä tuntuu paikalla olevan runsaasti. Tungosta tuntuu olevan, joka paikassa mistä keikkaa pystyisi järkevästi seuraamaan. Vaikea uskoa, että On The Rocksin kokoiselle klubille, olisi paljon enempää yleisöä mahtunut. Yleisö vaikutti nauttivan esityksestä ja oli koko keikan todella hyvin mukana. Tämä näytti lisäävän myös bändin energiaa. 

Ilmeisesti miksaaja oli myös onnistunut työssään, sillä musiikki kuulosti molempien artistien kohdalla todella hyvältä. Erikoismaininta pitää antaa The Backstabbersin jykevälle bassosoundille, josta itse Lemmykin olisi ylpeä. Tiukempi rokkipoliisi varmaan keksisi keikasta jotain nillittämisen aihetta, mutta kun yleisö viihtyy ja bändi näyttää nauttivan esiintymisestä, on aika vaikea keksiä mitään valittamista. Myöskään järjestelyissä, tai tapahtumapaikassa ei ollut huomautettavaa.

Kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kokemus. Tältä Rockmusiikin pitääkin näyttää ja kuulostaa vuonna 2019.

Antti Riikonen.