Riikka Ikäheimo.

Britney Spears,Bebe Rexha ja Minttu Räikkönen. Tässä on vain muutamia upeita naisia, joita nykyajan todellinen supernainen Riikka Ikäheimo on päässyt puvustamaan. Tämä menestysura ei kuitenkaan alkanut tavalliseen tapaan koulun penkiltä.

Riikka Couture on Ikäheimon brändi, joka täyttää tänä jouluna kaksi vuotta. Tätä ennen hän toimi neljä vuotta yksityisyrittäjänä.

Brändi on erittäin helppo tunnistaa upeista pitsisistä mekoista, joihin ensimmäinen inspiraatio syntyi Pariisissa asuessa oikean pitsin tullessa pienen kaupan ikkunassa kohdalle. Tämän lisäksi Riikalta löytyy myös t-paita-mallisto, jonka tarkoituksena on antaa arkipäiväiseen asuun inspiraatiota brändin tarinan kautta vaatetta käyttävälle.

Paris for one!

Riikan asuessa Pariisissa hän löysi pitsikankaan joka sopi pukuihin joita hän oli visioinut unissaan. Pian tämän jälkeen tämä nuori ja päättäväinen nainen päättikin suunnata takaisin Suomeen luomaan omaa uraansa suunnittelijana. Alussa Ikäheimo oli yhden naisen tiimi ja teki puvut, asiakastapaamiset ja kaiken muun alusta loppuun itse. Nykyisin tiimiin on liittynyt myös assistentti sekä ompelia, jonka kautta Riikalle jää enemmän aikaa myös suunnitteluprosessiin sekä markkinoinnin ideointiin ja yrityksen kasvattamiseen.

Tyypillinen päivä on kaukana monen muun naisen työpäivästä, jonka vuoksi ahkeruus onkin jokaisessa Ikäheimon päivässä kulmakivi; myös viikonloppuisin osa päivistä saattaa venyä kuudentoista tunnin mittaisiksi. Mukaan päiviin mahtuu vaihtelevasti postitusta, asiakastapaamisia, ompelua, sekä markkinoinnin ja pukujen suunnittelua.

Tällä hetkellä Riikkaa kiinnostaa suuresti brändin kasvatus, joka onkin itse opiskelleelta suunnittelijalta sujunut äärimmäisen hyvin oman intuition pohjalta.

Haastavinta tässä alassa on arvaamattomuus, joka on samalla myös sen suola.”

Parhaat asiat työpäivissä ovat maanläheiselle Riikalle oman puvun näkeminen punaisilla matoilla, sekä arkivaatemalliston näkeminen asiakkaiden pukemana.

Nuorille Riikalla on yksi neuvo, joka antaa varmasti voimaa monille omaa tietänsä luoville henkilöille.

“ Toisten ei ei tarkoita, etteikö sinusta olisi siihen mistä haaveilet.  En päässyt mihinkään kouluun, jonka vuoksi loin oman oveni joka on juuri minun näköiseni.” 

Itselleni Riikka Ikäheimo on todella suuri inspiraatio menestymisestä; olemme kaikki erilaisia emmekä omaa samoja vahvuuksia, jonka vuoksi Riikan tarina antaa voimaa myös omien saapuneiden hylkäyskirjeiden, ja itsensä epäilemisen keskellä.

Tyrmäävän kauniin mekon on päässyt antamaan suunnittelemansa mekon myös hänen omalle idolillensa Britney Spearsille, jonka tapaamisesta hän olikin haaveillut yksitoistavuotiaasta asti.

“ Britney on idolini ja hänet tavattuani koin todellakin sen fiiliksen, että elämässä voi saavuttaa oikeasti mitä tahansa. Näin ulkoisen kauneuden lisäksi jotakin aitoa ja herkkää, sellaisia piirteitä jotka jo pienenä halusin itselleni.”

Kiireisistä päivistään ja menestyksestään huolimatta Riikka Ikäheimo on pysynyt sisäisesti vähintään yhtä kauniina kuin hän on ulkoisesti.  Kova työ sekä unelmointi palkitsee, ja haastattelun aikana todella koin, että menestys on mennyt aivan oikeaan osoitteeseen.