Voittamaton jääkiekkoseura Helsingin IFK piti tänään päiväjääharjoituksensa Helsingin JäähallissaNordenskiöldinkadulla. Niin maalivahti kuin puolustajatkin ja hyökkääjätkin saivat hyvät treenit alle 28.syyskuuta käytävään vieraspeliin Lahdessa.

Alkukausi ilman tappioita

Helsingin IFK:n kotihalli, Helsingin Jäähalli, sijaitsee Nordenskiöldin kadulla. / Pekka Luokkala

Helsingin IFK on jääkiekon Liigassa ainoa joukkue, joka ei ole kärsinyt vielä yhtään tappiota. Ainoan Liigan helsinkiläisjoukkueen kolmesta ensimmäisestä pelistä voitot irtosivat vasta jatkoajoilla, mutta neljännestä ja viidennestä pelistä tulivat täydet kolme pistettä kotiin.

HIFK:n parhaana pistemiehenä toimii tällä hetkellä ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell (5+3=8), joka voitti viime vuonna joukkueensa sisäisen pistepörssin (17+29=46). Joukkueen päävalmentajana jatkaa toista kauttaan Ari-Pekka Selin ja kapteenina jatkaa tuttuun tapaan kulttihyökkääjä Lennart Petrell.

Maalivahti kuumaksi

Maalivahti Markus Ruusu ja maalivahtivalmentaja Jan Lundell harjoittelevat. / Pekka Luokkala

Jäältä löytyy vain kaksi ihmistä, 21-vuotias maalivahtilupaus Markus Ruusu ja hänen maalivahtivalmentajansa Jan Lundell. Ruusu torjui Vaasan Sportista 18.syyskuuta 4-3 –jatkoaikavoiton vieraissa. Lundell taas voitti pelatessaan HIFK:ssa maalivahtina Suomen mestaruuden keväällä 2011. Pelaajauransa jälkeen hän siirtyi suoraan IFK:n maalivahtivalmentajaksi.

Lundell testaa Ruusun torjuntatyöskentelyä laukomalla kiekkoja kohti maalia. Vetojen loputtua hän ottaa Ruusun puhutteluun ja antaa palautetta.

Muutkin pelaajat mukaan

Maalivahtitreenien jälkeen muitakin pelaajia tulee jäälle. / Pekka Luokkala

Kun maalivahtia ollaan saatu testattua tarpeeksi, jäälle alkaa valua pikkuhiljaa muitakin pelaajia. Kaukalosta voi havaita muun muassa HIFK:n uusimman vahvistuksen, kanadalaishyökkääjä Lucas Lession, joka on viimeistellyt tällä kaudella jo kolme maalia. Viime kaudella hän pelasi vielä KHL:ssä Dinamo Riikan ja Kunlun Red Starin riveissä. Kun kaikki harjoitukseen osallistuneet pelaajat ovat paikalla, joukkueen valmentaja ottaa heidät mukaan pieneen palaveriin. Palaverissa käydään läpi harjoituksen kulkua ja pian jäällä onkin täysi tohina päällä.

Maalivahdilla riitti torjuttavaa. / Pekka Luokkala

Aluksi pelaajien pitää saada toisilta pelaajilta kiekot haltuun, jonka jälkeen heidän pitää saada kiekko maaliin. Osa vedoista menee maaliin, osa taas ohi tai Markus Ruusun räpylään.

Kun kiekkoja ollaan lauottu sinne sun tänne ja Ruusu on saanut lisää torjuntatuntumaa, on taas palaverin aika. Pelaajat kerääntyvät rinkiin valmentajan ympärille kuullakseen plussat ja miinukset menneestä harjoituksesta.

Rento meno Nordiksella

Nesteytys on tärkeää. / Pekka Luokkala

Vaikka harjoituksissa onkin kova vauhti ja meno päällä, tunnelma jäällä on erittäin vapautunut ja rento. Vaikka kiekot eivät menisikään aina maaliin, pelaajat vitsailevat keskenään ja jatkavat harjoituksia niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Esimerkiksi kaksi pelaajaa luistelee tyhjän maalin eteen ja syöttelevät kiekkoa toisilleen.

Hyökkääjä Lucas Lessio hioo lämäriään. / Pekka Luokkala

– No, miksi et laita kiekkoa maaliin, valmentaja kysyy kiekolliselta pelaajalta.

Pelaaja laittaa kiekon verkkoon ja valmentaja tuulettaa.

– Wuhuu!

Molemmat pelaajat naureskelevat hyväntuulisina ja jatkavat harjoituksiaan.

Takaisin pukuhuoneen suojiin

Kun harjoitukset ovat päättyneet, pelaajat keräävät kiekot ja maalit pois. Päiväjäiden loppuhuipennuksena legendaarinen Zamboni –jäänhoitokone lähtee liikkeelle ympäri kaukaloa. Pelaajat taas palaavat pukuhuoneeseensa ja valmistautuvat seuraavaan peliin. Jatkuuko voittoputki Lahden Pelicansia vastaan? Se selviää perjantaina 28.syyskuuta vierasottelussa Isku-areenallaLahden Pelicansia vastaan.

Jäänhoitokone hoiti päiväjäät takaisin käyttökuntoon. / Pekka Luokkala

Teksti ja kuvat: Pekka Luokkala