Renne Korppila. (kuva: Elias Lilja)

 Olimme Rennen kanssa sopineet haastattelupaikaksi hänen ja hänen puolisonsa kahvila-kampaamo Niitty Töölön. Saavuin ovesta sisään ja tiskin takana oleva Renne palveli juuri asiakasta hymyssä suin. Selkeästi rennon oloinen Renne ohjasi minut pöytään ja tarjosi kupin erinomaista kahviaan. Kysyin Renneltä päivän kuulumisia ja hän vastasi kiirettä pitävän. Parin tunnin päästä oli tarkoitus lähteä nauhoittamaan uutta jaksoa Otetaan yhdet- podcastiin. 

 Suurin osa muistaa Korppilan parhaiten radiosta, jossa hän juonsi siihen aikaan todella suosittua Aamupojat- radio-ohjelmaa NRJ:lle. Kyselinkin aluksi Renneltä hieman taustaa siitä, kuinka hän päätyi radioon töihin.

“Olin ollut jo useamman vuoden helsinkiläisessä aikuisviihdekaupassa töissä, mutta sitten iski tympääntyminen. Jotain muuta oli keksittävä, sillä eihän sitä voi ihminen lopun ikäänsä pornokaupan kassalla istua. Olin kuunnellut aina paljon radiota ja se on kiinnostanut paljon, joten päädyin hakemaan pariin kouluun ja lopulta päädyin Laajasalon opistoon. Koulun jälkeen menin töihin Ylelle erääseen dokumentti ryhmään, jota sitten tein pari vuotta. Sen jälkeen päädyin hyvän tuurin ansiosta NRJ:lle ja pääsin töihin äitiysloman sijaiseksi, joka myöhemmin muuttui vakkaripestiksi. Aiemmin olin jo tehnyt työharjoittelun NRJ:llä, jonka ansiosta tunsin sieltä jo entuudestaan porukkaa.”

Radiojuontajan työtä ja media-alaa ylipäätään pidetään varsin hehkeänä ja jossain määrin jopa maagisena työnä. Kysyinkin Renneltä, että mitkä ovat hänen mielestään työn parhaat puolet ja vastakohtana mitkä ovat ne huonoimmat.

“Parasta oli se, että eihän se tuntunut edes työltä. Jos aatellaan esimerkiksi NRJ:n Aamupojat-showta, niin päivät pitkäthän me vaan leikittiin ja pidettiin hauskaa siellä. Huono puoli aamushown pitämisessä oli aikaiset herätykset, joka kävi fyysisesti pidemmän päälle aika raskaaksi. Myös se oli huono puoli, että kuinka alalla näkee pikkumaisia ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään käytännössä mitä vaan menestyksensä eteen.”

Radiouran jäätyä taakse on Renne ottanut haltuunsa podcastien tekemisen. Hänellä on sekä omaa nimeään kantava Renne Korppila- podcast, että yhdessä Teemu “Pastori” Potapoffin kanssa luotsaama Otetaan Yhdet- podcast. Vaikka sekä radio että podcast ovat molemmat puheeseen ja keskusteluihin perustuvia formaatteja, niin kysyin Renneltä, että mitkä ovat hänen mielestään suurimmat erot näiden kahden välillä?

“Podcast-homma on mulle täysin itsestä lähtevää. En mieti lainkaan, että ketä se kiinnostaa ja ketä ei, vaan teen sitä niin kuin itse haluan. Pyydän vieraita, keitä haluan jututtaa ja puhun heidän kanssaan, mistä haluan ja kuinka pitkään haluan. Podcastien teossa ei ole kukaan kitisemässä, että mikä on liikaa tai liian paljon. Vaikka nykyään meillä  onkin myös yhteistyökumppaneita, niin niiltä ei kuitenkaan tule mitään vaatimuksia meille, joten teemme edelleen kaiken niin kuin itse parhaaksi näemme.”

Rennestä huokuu innokkuus, kun puhutaan podcasteistä ja hän selkeästi pitää niiden tekemisestä. Siellä hän voi omien sanojensa mukaan toteuttaa itseään ilman, että tuottajat tai rahoittajat kahlitsevat häntä liikaa. Mahtaako Rennellä olla uusia suunnitelmia podcastien parissa? Vastaus on pohdiskelevan maltillinen.

“Tällä hetkellä ei oikeen aika riittäisi mihinkään muuhun. Mulla on kuitenkin se oma Renne Korppila- podcast, jossa voin toteuttaa käytännössä mitä vaan tulee mieleen. Twitch (suoratoistopalvelu)  on semmonen askel, mitä ollaan tässä hieman pohdiskeltu. Katsotaan, jos se nyt saadaan laitettua käyntiin tässä.”

Nykyisin Korppila pyörittää myös omaa kahvilaa Helsingin Töölössä yhdessä puolisonsa Iida Ketola-Korppilan kanssa. Haastattelun aikana Iida liittyykin seuraamme ja tulee ruokailemaan viereiseen pöytään. Kysyin Renneltä, että mistä ajatus kahvilayritykselle syntyi?

“Oikeastaan tää oli Iidan idea. Iidalla on ollut pitkään kampaamo tässä lähellä ja hänellä on ollut myös haaveena perustaa oma kahvila. Sitten tuli idea, että miksi ei perustettaisi molempia samaan paikkaan. Meillä on täällä selkeät asemajaot, jossa Iida hoitaa kampaamon puolen ja mä sitten pyörin täällä kahvilassa.”

Haastattelu oli tuloillaan loppuun, mutta halusin kysyä Renneltä vielä hieman tulevaisuuden suunnitelmia. Onko hänellä vielä joku asia, mitä haluaa työn saralla kokea?

“Kun miettii, että media-alalla mä oon ollut radiossa, telkkarissa ja elokuvissa, niin emmä oikeen tiiä, että mikä se vois sitten olla… “

“Isommin ja enemmän!” Huutaa Rennen vaimo Iida viereistä pöydästä.

“Niin kyllä.. Ehkä jos päätyisi videopelihahmoksi, niin se ois hienoa. Ehkä elokuvamaailmakin voisi olla kiinnostava. Yks juttu, mitä joskus haluaisin tehdä, on kirjoittaa oma kirja. Tosissaan puhuttaessa enemmänki tavoite olisi saada podcast- homma sementoitua vakaalle pohjalle.”

Kahvila-kampaamo Niitty Töölö. (Kuva: Elias Lilja)